21/07/2024
23.8 C
Serres

Συνταγή για εύκολη κερασόπιτα -Λαχταριστή και ζουμερή, το καλύτερο επιδόρπιο για το καλοκαίρι

Array

Η κερασόπιτα είναι ένα γλυκό που δύσκολα θα απογοητεύσει κάποιον.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για κερασόπιτα, είτε πρόκειται για τάρτα, είτε για τύπου κέικ, με τη σημερινή συνταγήνα αποτελεί μοναδική -και εύκολη επιλογή.

Η κερασόπιτα αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για το πρωινό σας, το απογευματινό σας παγωμένο καφέ, ακόμη και για σνακ στο γραφείο.

Με 6 μόνο υλικά, με τα περισσότερα να υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου, θα φτιάξετε την πιο λαχταριστή κερασόπιτα με τραγανή ζύμη και ζουμερή γέμιση.

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Συνταγή για κερασόπιτα

Συστατικά

Μια συσκευασία ζύμη κουρού
2 κρόκοι αυγών
800γρ κεράσια
150γρ μαρμελάδα κεράσι
50γρ ζάχαρη άχνη, συν λίγο για πασπάλισμα
μισή κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη συσκευασία της ζύμης και απλώνουμε το ένα κομμάτι σε μια ταρτιέρα με λαδόκολλα.


Θα πρέπει να υπάρχει μια μικρή προεξοχή γύρω από τις άκρες της ταρτιέρας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς τον πάτο.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και κόψτε τα στη μέση. Ανακατέψτε τα κεράσια με τη μαρμελάδα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Προσθέστε τη γέμιση και από πάνω.

Κόψτε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες, όσο φαρδιά θέλετε και τοποθετήστε τις μισές λωρίδες προς μία κατεύθυνση πάνω από την πίτα, αφήνοντας απόσταση λίγων εκατοστών μεταξύ τους.


Πλέξτε τις υπόλοιπες λωρίδες κάτω και πάνω από αυτές προς την αντίθετη κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα μοτίβο πλέγματος. Έπειτα, αλείφουμε τους κρόκους του αυγού γύρω από την άκρη της ζύμης και επάνω.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη, ψήνουμε για 55 λεπτά-1 ώρα, ελέγχοντας την πίτα μετά από 40 λεπτά.

Οι άκρες μπορεί να ροδίσουν πιο γρήγορα από το κέντρο, αν συμβεί αυτό, τυλίξτε λίγο αλουμινόχαρτο γύρω από την άκρη για να το προστατεύσετε.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Εάν το κόψετε πολύ σύντομα, ο χυμός φρούτων θα είναι πολύ ρευστός και θα πλημμυρίσει την πίτα.

Συνταγή για δροσιστική τάρτα καρπούζι με κρέμα -Το γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι

13 επαγγελματίες στην 20η Ανθοκομική έκθεση στις Σέρρες

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Βασίλης Τερζής: Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα

Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα, πολύ χρήσιμα και τα δύο «όταν χρειάζονται δέκα γνωστικοί για να βγάλουν από το πηγάδι κάτι που...

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει τη Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:05 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 38η Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει δια ζώσης...

ΓΣΕΒΕΕ : Οι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος να επεκταθούν και στα...

Αφενός για να μην βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο κλεισίματος χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφετέρου για να μην αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές τους, πρέπει να...

Νεκρολογία Ιωάννη Μπάκα από την ΕΜΕΙΣ

Ο Ιωάννης Μπάκας ήταν καθηγητής και αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με καταγωγή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Υδροπλάνα πάνω από τις Σποράδες και τη Σκύρο για τις παρθενικές τους πτήσεις!

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις για τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes προσεγγίζοντας τα λιμάνια σε Σκόπελο, Αλόννησο καθώς και το νησί της Σκύρου. Το πρόγραμμα...

Βαθιά υπόκλιση από όλους μας: Οι εύζωνες ακίνητοι στις θέσεις τους, παρά τον καύσωνα!

Βαθιά υπόκλιση από όλους μας: Οι εύζωνες ακίνητοι στις θέσεις τους, παρά τον καύσωνα με 40 βαθμούς θερμοκρασία που επικρατεί.Ακίνητοι στις θέσεις τους στο...

Ανακοίνωση Μαλλιαρά για τα τρία χρόνια από την απώλεια του Χρήστου Μέγκλα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρόωρη απώλεια του Χρήστου Μέγκλα. Θα θυμόμαστε πάντα την τεράστια προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό, την αποφασιστικότητα και τον...

Συνέχισε να διαβάζεις