15/06/2024
29.8 C
Serres

Ξέρεις να φτιάχνεις κουρκουμπίνια;

Array

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας δίνει τη συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά

Τα κουρκουμπίνια είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, και κατάλληλα να σερβιριστούν στο νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής, καθώς δεν περιέχουν καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο βραβευμένος chef Γιώργος Τσούλης μας δίνει τη συνταγή τους.

Υλικά για 30-32 τεμάχια

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

1 πακέτο φύλλο κρούστας
100-150 ml ηλιέλαιο + extra για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

550 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 ml νερό
1 στικ κανέλας
Ξύσμα από ένα λεμόνι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:

Αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το στικ κανέλας, τη μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 λεπτά.

Αμέσως μετά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για τα κουρκουμπίνια:

Απλώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την επιφάνεια του με ηλιέλαιο.


Κατόπιν, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Στη συνέχεια, διπλώνουμε στη μέση τα δύο φύλλα και πασπαλίζουμε πάλι με ηλιέλαιο.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό προσέχοντας οι άκρες να κλείσουν καλά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα μέχρι να κάνουμε 6 ρολά.

Έπεiτα, τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά για να δέσουν τα φύλλα μεταξύ τους.

Ύστερα, κόβουμε τα ρολά σε κάθετα κομμάτια 5εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε σε δόσεις τα κουρκουμπίνια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να σιροπιαστούν καλά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια.

Μόλις ετοιμαστούν όλα, σερβίρουμε.

tsoulotip: Σε περίπτωση που δεν θέλουμε η συνταγή μας να είναι νηστίσιμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με 200 γρ. λιωμένο βούτυρο.

Συνταγή για τάρτα με αχλάδια

Πηγή:athensvoice

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιώτα Νέγκα: Αποφάσισα να κάνω ψυχοθεραπεία γιατί ήταν πολύ βαριά η καθημερινότητά μου

Οτιδήποτε έκανα ήταν σαν να ξεχείλιζε ένα ποτήρι, της αντοχής μου, της κούρασής μου, συμπλήρωσε Η Γιώτα Νέγκα μίλησε για τη σχέση της με τον...

My Style Rocks: Η τρανσέξουαλ Νικολίνα έλαμψε και πήρε το έπαθλο των 30.000...

Το My Style Rocks ολοκληρώθηκε για τη φετινή σεζόν με την Κατερίνα Καραβάτου να ρίχνει την αυλαία έχοντας στο πλευρό της τους κριτές. Όλες οι...

Δήμητρα Παπαδήμα: Δεν το δέχομαι το MeToo, δεν μου αρέσει καθόλου

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν, η Δήμητρα Παπαδήμα και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου μίλησαν, μεταξύ άλλων, για τη σχέση τους αλλά και το MeToo. Στο πλατό του...

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Προτιμώ τα μπακάλικα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο ηθοποιός, Θανάσης Τσαλταμπάσης. Με αφορμή μια παλαιότερη δήλωση του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

15 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Οι ιατροί της Μονάδας Γονιμότητας & Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Κλινικής ΡΕΑ απαντούν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς αναγνωστών γύρω από τη γονιμότητα Αλήθεια πόση αγωνία, αλλά...

Αλεξία Μουστάκα: Ο πατέρας μου δεν άφησε καμία διαθήκη

Ποτέ δεν μας είχε λείψει τίποτα, δήλωσε για τα δημοσιεύματα που υποστήριξαν ότι ο Σωτήρης Μουστάκας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα Η Αλεξία Μουστάκα αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα...

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Λάμπω επειδή τρέφομαι σωστά και κάνω σεξ»

Στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου έκανε δηλώσεις ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος. Μάλιστα, κατά την διάρκεια των δηλώσεών του αποκάλυψε τα μυστικά ομορφιάς του. Συγκεκριμένα, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος...

Συνέχισε να διαβάζεις