25/04/2024
11.5 C
Serres

Ξέρεις να φτιάχνεις κουρκουμπίνια;

Array

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας δίνει τη συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά

Τα κουρκουμπίνια είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, και κατάλληλα να σερβιριστούν στο νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής, καθώς δεν περιέχουν καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο βραβευμένος chef Γιώργος Τσούλης μας δίνει τη συνταγή τους.

Υλικά για 30-32 τεμάχια

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

1 πακέτο φύλλο κρούστας
100-150 ml ηλιέλαιο + extra για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

550 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 ml νερό
1 στικ κανέλας
Ξύσμα από ένα λεμόνι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:

Αδειάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το στικ κανέλας, τη μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 3 λεπτά.

Αμέσως μετά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για τα κουρκουμπίνια:

Απλώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την επιφάνεια του με ηλιέλαιο.


Κατόπιν, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Στη συνέχεια, διπλώνουμε στη μέση τα δύο φύλλα και πασπαλίζουμε πάλι με ηλιέλαιο.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό προσέχοντας οι άκρες να κλείσουν καλά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα μέχρι να κάνουμε 6 ρολά.

Έπεiτα, τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά για να δέσουν τα φύλλα μεταξύ τους.

Ύστερα, κόβουμε τα ρολά σε κάθετα κομμάτια 5εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε σε δόσεις τα κουρκουμπίνια και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να σιροπιαστούν καλά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια.

Μόλις ετοιμαστούν όλα, σερβίρουμε.

tsoulotip: Σε περίπτωση που δεν θέλουμε η συνταγή μας να είναι νηστίσιμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με 200 γρ. λιωμένο βούτυρο.

Συνταγή για τάρτα με αχλάδια

Πηγή:athensvoice

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο Κώστας Μπούμπας για την αντιμετώπιση των Πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Αναλυτικά η ομιλία του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των...

Όταν ο Πατριάρχης Βελιγραδίου κ.κ.Πορφύριος συναντά πάνοπλο τον Ηγεμόνα του Δεσποτάτου των ...

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βελιγραδίου και πάσης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος είναι μιά ασκητική μορφή, που κλήθηκε να διαποιμάνει τα της Εκκλησίας των...

Ενεργοποιείται η Κάρτα του Αγρότη

Από τη Τετάρτη 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται η «Κάρτα του Αγρότη»  η οποία θα διατίθεται στους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους), δικαιούχους...

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γραμματοκομμιστής ξένων σχεδιασμών η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με αφορμή τη φετινή “Διεθνή ημέρα πολυμέρειας” ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και καθηγητής Οικονομικών στο Α.Π.Θ. προέβη στην ακόλουθη δήλωση:“Η Ευρώπη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Ο μπαμπάς μου ήταν τσαγκάρης, είμαι πολύ υπερήφανη για την καταγωγή μου»

Η ηθοποιός που εμφανίστηκε στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα», μίλησε για την οικογένειά της και τα παιδικά της χρόνια Η ηθοποιός,...

Ελισάβετ Σπανού: Χώρισε με τον σύντροφό της λίγο πριν γίνουν γονείς

Ο ρόλος μας ως γονείς δεν αναιρείται με τον χωρισμό, δεν με φοβίζει αυτό, πρόσθεσε η τραγουδίστρια Η Ελισάβετ Σπανού διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της,...

Το απoκάλuψε 1η φορά: «Το “Λε Πα” δεν σημαίνει Λευτέρης Πανταζής. Τι καλύτερο έχει από μένα ο Αλέν Ντελόν;»

O Λευτέρης Πανταζής παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Open Weekend», όπου και μίλησε για το ψευδώνυμο «Λε Πα» και τη διπλή σημασία του. Ο γνωστός τραγουδιστής,...

Συνέχισε να διαβάζεις