26/02/2024
17.6 C
Serres

Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα ρολό

Οι συνταγές για μηλόπιτα είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο δημοφιλείς της φθινοπωρινής περιόδου.

Τα νόστιμα φθινοπωρινά μήλα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους γεμίζοντας τους πάγκους σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείων και λαϊκών αγορών.

Kάθε χρόνο τέτοια εποχή λοιπόν, όλες οι μαγείρισσες και οι μάγειρες θα μαγειρέψουν τουλάχιστον μια φορά το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, μία λαχταριστή μηλόπιτα.

Το δημοφιλές επιδόρπιο έχει πάρα πολλές παραλλαγές και κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του αγαπημένη συνταγή για μηλόπιτα.

Ωστόσο εμείς βρήκαμε μια συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για μία αρκετά ιδιαίτερη εκδοχή της μηλόπιτας.


Πρόκειται για μια μηλόπιτα σε κέικ ρολό με αφράτη υφή και πανεύκολη εκτέλεση χωρίς ταλαιπωρία.

Υλικά συνταγής για μηλόπιτα ρολό

Για την γέμιση

5 κόκκινα μήλα
150 γρ ζάχαρη
1 κτγ κανέλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι


Για το κέικ

200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
120 γρ γάλα
30 γρ ελαιόλαδο
2 βανιλίνες
2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη


Eκτέλεση συνταγής για μιλόπιτα ρολό

Τρίβουμε τα μήλα στον ρεντέ και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα και τον χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι πάνω στην φωτιά μαζί με την ζάχαρη.

Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Σε ένα ταψί 46χ38 εκ. τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα.

Με την βοήθεια μιας μεμβράνης πατάμε πολύ καλά το μείγμα να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά , την ζάχαρη , τις βανιλίνες και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ .

Κοσκινίζουμε το αλεύρι γ.ο.χ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και το στρώνουμε σε όλο το ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 170
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε το ταψί βγάζοντας την λαδόκολλα.

Ρολάρουμε και η μηλόπιτα κέικ είναι έτοιμη .

Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

Συνταγή για λαχταριστά παστάκια με αφράτη μους φυστικοβούτυρο

Η Metron – Βιομηχανία Ανελκυστήρων για έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες πρόσβασης για όλους

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τον θάνατό της

Ήταν 6 Οκτωβρίου όταν η Μαίρη Χρονοπούλου πέθανε, με την είδηση του θανάτου της να σκορπά την θλίψη. Σύμφωνα με την Espresso ο θάνατος της...

Καθηγητής καλλιτεχνικών πωλούσε κρυφά ζωγραφιές μαθητών του

Περισσότερα από 90 έργα βρέθηκαν στον ιστότοπο του καθηγητή προς πώληση. Kαθηγητής καλλιτεχνικών από τον Καναδά, φέρεται να χρησιμοποίησε την προσωπική του ιστοσελίδα για να...

Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύεται με τον σύντροφό του – Δημοσιεύτηκε η αγγελία γάμου

Ο συγγραφέας είχε κάνει πρόταση γάμου στον επί χρόνια σύντροφό του λίγο αφότου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο – «Μαζί...

Τυρόπιτα με απάκι σε φόρμα κέικ

Αυτή η τυρόπιτα περιέχει απάκι και ψήνεται σε φόρμα κέικ. Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς δίνει την πιο νόστιμη πρόταση για μία εναλλακτική τυρόπιτα. Συνολικός Χρόνος:...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Raceroms 6H 2024: Το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου, το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό Trackday που έχει αφήσει το στίγμα του.  Ένα trackday που στόχο έχει να επιδείξει...

Λευτέρης Αυγενάκης: 2 δις ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας-

Την αξιοποίηση κονδυλίων 2 δις ευρώ προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΠΑΑ κατά την μεταβατική περίοδο 2021- 2022, με μέτρα στήριξης των νέων κτηνοτρόφων...

Σε άσχnμη κατάστασn Σοφία Μουτίδου: «Έκανα μία ακατάσχετn αıμορραγία, μία απóξεση, έβαλα ένα σπıράλ»

Με ένα βίντεο κατάθεση ψυχής στο κανάλι της στο Youtube, η Σοφία Μουτίδου, περιέγραψε τις δύσκολες μέρες που περνά εξαιτίας της κλιμακτηρίου που περνά. Σοφία...

Συνέχισε να διαβάζεις