20/04/2024
21.4 C
Serres

Συνταγή για μελωμένο κοκκινιστό μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Array

Αν υπάρχει ένα φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το κοκκινιστό μοσχαράκι.

Τα δύο μυστικά για ένα εξαιρετικό κοκκινιστό μοσχαράκι που θα ξετρελάνει κάθε πιστό καλοφαγά -μικρό και μεγάλο- είναι αφενός να είναι μαλακό και αφετέρου τα «μαγικά» μπαχαρικά που του δίνουν την υπέροχη γεύση και τα αρώματα.

Στην παρακάτω συνταγή πάντως θα τα βρεις όλα, ενώ θα ανακαλύψεις και μερικά μυστικά για να βγει σίγουρα το μοσχαράκι σου μαλακό ώστε να λιώνει σε κάθε μπουκιά.

Η συνταγή για το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι του Τάσου Αντωνίου.

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
4 ντομάτες τριμμένες
500 ml ζωμός κότας ζεστός
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.

Ένα από τα μυστικά είναι πως αν γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά.


Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας (δεν την καθαρίζουμε) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες.

Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, χοντρά μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.


Καλή Απόλαυση!

Δείτε επίσης

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εορτολόγιο 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ti γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας Σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Ζακχαίου του Αποστόλου και του Οσίου...

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Στο ίδιο έργο θεατές…….

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα-ΠΣ Σερρών, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ασχοληθεί εκ νέου με θέματα που αφορούν την...

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Η κα.Μητλιάγκα μέμφεται τους συμβασιούχους

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στις 17/4/2024 παρέμβαση έκαναν οι «συμβασιούχοι Covid», που εδώ και 4 χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο...

Στη Θεσσαλονίκη η 1η σύσκεψη “Φίλων του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη”

Πραγματοποιήθηκε (την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024) στην κατάμεστη αίθουσα της επιθεώρησης πολιτισμού “ΕΝΕΚΕΝ” στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη οργανωτική σύσκεψη των “Φίλων του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη”. Εισηγητής...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κατερίνα Γερονικολού για Γιάννη Τσιμιτσέλη: «Το θέμα των παιδιών το έχουμε αφήσει στην τύχη»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Γερονικολού στο περιοδικό Beaute και τη δημοσιογράφο, Δέσποινα Σαββοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την μητρότητα, αλλά...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Μετά τα εθνικά πάρκα, να μιλάμε ή όχι με την Άγκυρα;

Χρειάστηκε να περάσουν μόνο λίγες ημέρες από τις τουρκικές δημοτικές εκλογές για να αυξηθεί η ένταση της ρητορικής της Άγκυρας, με αφορμή τη δημιουργία...

Φωκάς Ευαγγελινός για Eurovision: Πιστεύω θα δείτε τη Μαρίνα Σάττι πολύ διαφορετικά στη σκηνή απ’ ό,τι την έχετε συνηθίσει

Εγώ θα πω ότι υπάρχουν τρία ευρηματικά λεπτά και θα το διαπιστώσετε εκείνη την ώρα, σχολίασε Ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε για το «Ζάρι», τη Μαρίνα Σάττι, τη Eurovision και το τι...

Συνέχισε να διαβάζεις