03/03/2024
12.6 C
Serres

Κοτόπουλο κυνηγού (poulet sauté chasseur) με μανιτάρια και πουρέ πατάτας

Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να μετατρέψουμε το κοτόπουλο σε ένα πολύ γευστικό πιάτο, ιδανικό και για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου.

Συνολικός Χρόνος: 2:10′

Υλικά

2 κιλά μπούτια κοτόπουλου
4 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 μακριά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
250 γρ. μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
250 ml λευκό κρασί
μερικά κλαδάκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
600-800 ml ζωμό κότας
2-4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο και λευκό

Για τον πουρέ


1,5 κιλό πατάτες
50 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. αλατισμένο βούτυρο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το αλεύρι ελαφρά.


Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε παρτίδες απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε λίγο λάδι αν χρειαστεί και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια στο λάδι και τηγανίζουμε για 5’, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για άλλα 5’.


Ανακατεύουμε το θρυμματισμένο σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι με τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε με αρκετό ζωμό για να καλύψει το κοτόπουλο.

Βάζουμε το καπάκι, μεταφέρουμε στον φούρνο και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.

Αφαιρούμε το καπάκι από το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 20-30’ ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε καλά.

Οταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο καλά αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 15΄-20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Στραγγίζουμε καλά. Γυρίζουμε ξανά τις πατάτες μας στην κατσαρόλα και πολτοποιούμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε καλά με λευκό πιπέρι και λίγο αλάτι και τρίβουμε λίγο ακόμα τυρί, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αρνάκι κατσαρόλας με ρεβίθια και κουσκούς

Πλούσιο Σαββατοκύριακο και εκδηλώσεις στο Νομό Σερρών

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιάννης Βασιλώττος: Κυρίως άντρες είναι αυτοί που μου στέλνουν γυμνές φωτογραφίες

«Όταν είχα σχέση και το είχα πει, λάμβανα περισσότερα τέτοια μηνύματα» πρόσθεσε ο ηθοποιός Ο Γιάννης Βασιλώττος μίλησε για τα ενοχλητικά μηνύματα που δέχεται...

Γιώργος Δασκαλάκης: Επέστρεψε στο στούντιο παρά τη μάχη του με τον καρκίνο –...

«Δεν έχω τα προς το ζην αλλά έχω πείσμα» έγραψε ο τραγουδιστής Ο Γιώργος Δασκαλάκης, ο οποίος μοιράζεται στα social media τις εξελίξεις με...

Ελένη Φιλίνη: “Σέβομαι τα παιδιά και τον γάμο, γι’ αυτό δεν έκανα τίποτα...

Η αγαπημένη ηθοποιός Ελένη Φιλίνη μίλησε για την καριέρα της και τις σχέσεις της, ενώ αναφέρθηκε στον γάμο και τα παιδιά. Μία εφ’ όλης της...

Τι κάνουν οι Ολλανδοί και είναι από τους πιο εuτuχισμένους λαούς στον κóσμο

Η τέχνη του niksen που κάνει τους Ολλανδούς από τους ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο Οι έρευνες δείχνουν ότι οι Ολλανδοί συγκαταλέγονται σταθερά ανάμεσα στους πιο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κρητικιά απέκτησε δισέγγονο μόλις στα 56 της χρόνια

Η ίδια όπως λέει έγινε γιαγιά στα 35 της χρόνια, ενώ συνολικά έχει 5 παιδιά, 15 εγγόνια και πλέον και το πρώτο δισέγγονο! Ή μικρός...

Γιώργος Λιάγκας για δıαζύγιο με τη Φαίη Σκορδά: «Το αντıμετώπισα πολú δúσκολα, πńρα και βοńθεια από γıατρό»

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε καλεσμένος στο Ενώπιος Ενωπίω σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τη ζωή του και την πορεία του στην...

Φάνης Μουρατίδης: Όταν πέθανε η αδερφή μου έμεινα μόνος, όποιον έβλεπα του έλεγα να γίνουμε φίλοι

«Έβγαινα στον δρόμο και όποιον έβλεπα μπροστά μου τον σταματούσα και του έλεγα "θέλεις να γίνουμε φίλοι;"» θυμάται ο ηθοποιός Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε για το «Maestro»...

Συνέχισε να διαβάζεις