29/03/2024
25.4 C
Serres

Σκέτη απόλαυση χωρίς τύψεις: Αυτή είναι η συνταγή από το Άγιο Όρος για Νηστίσιμο Εκμέκ

Νηστίσιμο Εκμέκ: Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής

Σε ποιον δεν αρέσουν τα γλυκά; Κι όμως πολλές φορές και ιδιαίτερα εν μέσω Σαρακοστής αναγκαζόμαστε να τα στερηθούμε, εάν και εφόσον νηστεύουμε.

Ωστόσο πολλά από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις και πιο υγιεινή. Ένα από αυτά είναι και το νηστίσιμο εκμέκ.

Το νηστίσιμο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια καταπληκτική αγιορείτικη συνταγή την οποία αξίζει να δοκιμάσετε.

Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο… θελκτικό.

procredit bank serres epimelitirio

Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για το νηστίσιμο εκμέκ:

½ κιλό καταϊφι,

1 βιτάμ,

1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια,


7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο,το οποίο μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου,φουντουκιού, σόγιας, καρύδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας,

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,

3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,

1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα


Για να φτιάξετε το σιρόπι θα χρειαστείτε:

5 ποτήρια νερό,

5 ποτήρια ζάχαρη.

Πώς φτιάχνουμε το νηστίσιμο εκμέκ

Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα:

Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο.

Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμεμε μια σπάτουλα πάνω στο ψημμένο καταϊφι.

Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Πηγή:posted

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Έκτακτο: Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της Ρούλας Πισπιρίγκου και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το...

Γιούλικα Σκαφιδά: «Θα απαντήσω στον γιο μου με θάρρος και αλήθεια για την...

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Ελένη” παραχώρησε η Γιούλικα Σκαφιδά. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τον νέο ρόλο που έχει μπει για τα καλά...

Ανατpοπή – Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

Την ενοχή του Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Από την 1η Απριλίου στα 830 εupώ ο κατώτατος μıσθός»

Την τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο. Ανεβαίνει κατά 50 ευρώ στα 830 ευρώ. Η αύξηση συμπαρασύρει τριετίες και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν κωφάλαλη για κλοπή ελαιόλαδου – Δεν έβισκαν διερμηνέα στο δικαστήριο

Μια 27χρονη κωφάλαλη συνέλαβε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, για κλοπή ελαιόλαδου από σούπερ μάρκετ, ωστόσο η απολογία της στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε, αποδείχθηκε δύσκολη...

Σκορδαλιά-μπακαλιάρος: Πώς να αναβαθμίσετε το θρυλικό δίδυμο

Η γαστρονομική πλευρά της 25ης Μαρτίου προστάζει μπακαλιάρο με σκορδαλιά κι εμείς ανυπομονούμε να απολαύσουμε το παραδοσιακό αυτό πιάτο, κάνοντας μερικές… αναβαθμίσεις. Το τέλειο, «μυρωδάτο»...

Βίκυ Μιχαλονάκου: «Ο Αλέν Ντελόν μου έστειλε αίτημα φιλίας και τον διέγραψα»

Η Βίκυ Μιχαλονάκου είναι η καταξιωμένη δημοσιογράφος, και υπήρξε η εκκεντρική παρουσιάστρια του «Ερωτοδικείου» – Μίλησε για όλα όπως την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον...

Συνέχισε να διαβάζεις