07/06/2023
26.5 C
Serres

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών:Το κόμμα μας δε θυμάται τους αγρότες μόνο προεκλογικά

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για τους Σερραίους αγρότες

ΣΥΡΙΖΑ – Κόβονται Μπόλαρης και Δεμερτζής; Μπαίνει ο Βουλγαρίδης;

Σύμφωνα με τη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών δικαιοσύνη για τους αγρότες σημαίνει:

• Μέριμνα του κράτους για να μπορεί την επόμενη μέρα ο αγρότης να βρίσκεται στο χωράφι του και να παράγει και ο κτηνοτρόφος στα ζώα του και να μπορεί να τα εκτρέφει, για να μπορέσουν έτσι να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια επεξεργασίας αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων.

• Μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. • Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, ώστε να επιστρέψει ο αγρότης στις τιμές που είχε πριν τη κρίση.

Lavera

• Μηδενικός ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μηδενικό ΦΠΑ στις ζωοτροφές.

• Προστασία της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς.

• Γενναία ρύθμιση χρεών και διαγραφή τόκων.


• Ανασχεδιασμός και ανακατανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, που υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 80 δις μέχρι το 2027 από ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση σε αυτούς για τον έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, την καινοτομία, τη νέα γενιά κτλ.

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος είναι σήμερα τελείως έξω από αυτούς τους πόρους, γιατί οι πόροι αυτοί, από τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατευθύνονται στο κέντρο και όχι στη Περιφέρεια, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.


• Αύξηση του συντελεστή στο 10% για τα υψηλά μερίσματα άνω των 50χιλ ευρώ.
• Φορολόγηση πραγματικών υπερκερδών επιχειρήσεων(ενέργεια /ηλεκτρισμός, καύσιμα κτλ).


Εκτιμάται ότι οι παρεμβάσεις αυτές πως θα αποφέρουν στα ταμεία πάνω από 3 δις ευρώΤα προηγούμενα σε συνδυασμό με την ανακατανομή από το υφιστάμενο ΠΔΕ των επιδοτήσεων από τους λίγους στους πολλούς και την τόνωση της ζήτησης, μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση τομών αλλαγής της πολιτικής που θα σηματοδοτήσουν μια προοδευτική διακυβέρνηση.


Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδείξαμε ότι είμαστε το κόμμα που δε θυμάται τους αγρότες μόνο προεκλογικά


ΓΙΑΤΙ: Αν και κυβερνήσαμε σε συνθήκες μνημονιακές-σκληρής δημοσιονομικής επιτροπείας, παρ’ όλα αυτά


• Νομοθετήσαμε το ακατάσχετο των αγροτικών ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, το αφορολόγητο του αγροτικού εισοδήματος και των επιδοτήσεων, την άμεση στήριξη του εισοδήματος, μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και την εκκαθάριση παλαιών επιδοτήσεων.


• Φροντίσαμε τα 35 μεγάλα αρδευτικά έργα να είναι 100% επιδοτούμενα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που έρχεται τώρα η κυβέρνηση να παραδώσει σε ιδιώτες μέσω των ΣΔΙΤ.

Κι αυτό συνεπάγεται κερδοσκοπία και με το αρδευτικό νερό σε καιρούς που τρέχουν μεγάλες ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια.


• Φροντίσαμε να αφήσουμε επίσης στην κυβέρνηση που παρέλαβε μια ολοκληρωμένη μελέτη για τον ΕΛΓΑ για τον νέο Κανονισμό, που προβλέπει την αύξηση των κεφαλαίων και τη διμερή χρηματοδότηση- από το κράτος και από τον αγρότη- αλλά με εξασφαλισμένη ουσιαστική χρηματοδότηση και από ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους 175 εκατομμυρίων το χρόνο.


• Φροντίσαμε να νομοθετήσουμε για μια εμβληματική μεταρρύθμιση για τις ενεργειακές κοινότητες με στόχο να κάνουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο ιδιοπαραγωγό και ιδιοκαταναλωτή του ρεύματος που παράγει.


• Τέσσερα χρόνια τώρα, από τη κυβέρνηση της Ν.Δ, το σχέδιό μας για τις ενεργειακές κοινότητες απαξιώθηκε και τελικά αξιοποιήθηκε μονάχα στοχευμένα, για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που είχαν τη δυνατότητα σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο και οι αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι Δήμοι και οι Κοινότητες έχουν μείνει απ’έξω.


Τα παραπάνω είναι επιγραμματικά – σε γενικές γραμμές, αυτό που εμείς ονομάζουμε συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης που θα αναλύσουμε στον ελληνικό λαό στη πορεία προς τις εκλογές.


Το συμβόλαιο αυτό σας καλούμε να το υπογράψατε με την ψήφο σας στις εκλογές που έρχονται.


Θέλουμε οι εκλογές αυτές να είναι εκλογές ουσιαστικού προγραμματικού πολιτικού διαλόγου και όχι εκλογές τοξικότητας.

Έχουμε επιχειρήματα, έχουμε θέσεις, έχουμε προτάσεις.


Οι αντίπαλοί μας αντιπαραθέτουν συκοφαντίες, συμψηφισμούς, παρελθοντολογίες, για να κρύψουν τις διχαστικές πολιτικές τους, που οξύνουν ανισότητες, συρρικνώνουν την παραγωγική βάση και περιθωριοποιούν το ρόλο της χώρας .

H Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για την ιδιωτικοποίηση του νερού και τις αντιδράσεις των ΔΕΥΑ

Κώστας Μπούκικας: Ο Καρτερός επιδιώκει να επαναφέρει τα εκλογικά ποσοστά σε μονοψήφια νούμερα!


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μαίρη Χρονοπούλου: «Έχω πάθει σοκ με το θανατικό που έχει πέσει γύρω μου,...

Η Μαίρη Χρονοπούλου μίλησε στο Πρωινό και στην Έλλη Αυξεντίου, με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη σε ηλικία 76 ετών. Όπως είπε η...

Πάπας Φραγκίσκος: Στο χειρουργείο για «επείγουσα επέμβαση»

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εκ νέου ο Πάπας Φραγκίσκος, αυτή τη φορά για επείγουσα εγχείρηση. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, ο...

14-17 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου camp με τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου, ΤΟ "ΡΟΥΠΕΛ", σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Σερρών και με την στήριξη του...

Κίνα: 29χρονος άεργος ζει σε σκηνή γιατί απλώς δεν θέλει να δουλεύει

Αποφάσισε να συνεχίσει τον χαλαρό τρόπο ζωής του στην ύπαιθρο, ανάμεσα στα συντρίμμια ενός εγκαταλειμμένου πάρκινγκ. Ένας 29χρονος άνδρας που ζει σε μια σκηνή σε...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τη Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου «ΑΣΠΑΣΙΑ, το μυστικό της Καπετάνισσας»

Η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Σερρών « Εύξεινος Λέσχη» και οι εκδόσεις «Χάρτινη πόλη» πρόκειται να παρουσιάσουν το...

Θένια Χαραλαμπίδου:Η “πεντάμορφη” μετατράπηκε ξαφνικά σε “τέρας’; Κ.Ε.ΔΗΣ … χειρότερα!

Η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με πρωτοβουλία φυσικά της δημοτικής αρχής Χρυσάφη, είχε αποκλειστικό σκοπό την «καρατόμηση» της...

Στα βήματα του… Σπαλιάρα γνωστός ηθοποιός – «Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες»

Ασυγκράτητος ο Νίκος Ζιάγκος. Ο γνωστός ηθοποιός και ζεν πρεμιέ απολαμβάνει να κάνει σεξ και μάλιστα όχι με μία, ούτε με δύο ή τρεις γυναίκες αλλά… με 20. Την...

Συνέχισε να διαβάζεις