Βασίλη ο Παπαδημούλης ζητά από την Ε.Ε. να τερματιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο. Μάλλον θα έγινε κι αυτός κομματάρχης του ...Μητσοτάκη!

ΣΚΟΥΤΑΡΙ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν τόσες ξενοφοβικές αντιδράσεις σχετικά με τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο Δημοτικό σχολείο στο Σκούταρι

Και αυτό γιατί μια μειοψηφία γονέων με ξεκάθαρα ρατσιστικά επιχειρήματα επιχειρώντας να δημιουργήσουν ζήτημα για το συνταγματικό δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και όταν μάλιστα οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες έχουν ενταχθεί κανονικά στην κοινωνία της πόλης, χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων.

Στο Σκούταρι Σερρών οι συζητήσεις για την φοίτηση των προσφυγόπουλων ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη όπου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών μαζί με τους συντονιστές εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου σε σχετική συνάντηση ενημέρωσαν τους γονείς για τα μόλις 10 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στα πρωινά τμήματα του δημοτικού σχολείου και σε ξεχωριστές αίθουσες διδασκαλίας , αφού αυτά ακολουθούν τα προγράμματα φοίτησης.

BARAT

Μόνο που οι γονείς έστειλαν ένα υπόμνημαεξώδικο στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας το οποίο κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο και στον αντιπεριφερειάρχη στο οποίο δηλώνουν ότι από την φοίτησή των παιδιών κινδυνεύει το σχολείο να μετατραπεί σε… «προσφυγικό» και ότι δεν θέλουν ούτε τώρα αλλά ούτε και ποτέ να φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σχολείο του Σκουτάρεως!

Μάλιστα προτείνουν έναν πλήρη εγκλωβισμό των μικρών παιδιών στη δομή φιλοξενίας με τάξεις που θα φτιαχτούν εκεί χωρίς να έχουν επαφή με την κοινωνία.

Βέβαια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην μπουν στο σχολείο και να μην κάνουν κανονικά μάθημα τα παιδιά.

Στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως θα βρεθούν σήμερα έξι παιδιά για την τρίτη τάξη και τέσσερα για την τετάρτη

Και θα τα πάνε μια χαρά και αυτά και οι συμμαθητές τους!

Για όλους όσους όμως που δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι πρόσφυγες τις πόλης μας να ενημερώσω πως εφαρμόζοντας την διαφάνεια στην πράξη η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, εκτός των άλλων, εκδίδει περιοδικά πλήρεις αναφορές σχετικά με την κατάσταση των καταυλισμών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην ενημέρωση όλων.

Έτσι σύμφωνα με την αναφορά του Σεπτεμβρίου 2018 στον καταυλισμό προσφύγων στην πόλη μας, τις Σέρρες, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ διαβιούν 649 πρόσφυγες που διαμένουν σε 110 οικίες.

Η κατανομή ηλικιών είναι 28% άνδρες και 27% γυναίκες, ενώ τα παιδιά αποτελούν την πλειονότητα του καταυλισμού, αφού αποτελούν το 45% και από αυτά το 60% παρακολουθεί προγράμματα εκπαίδευσης είτε σε σχολεία των Σερρών, είτε στον καταυλισμό.

Το 99% των προσφύγων προέρχονται από το ΙΡΑΚ, ενώ το 1% είναι Σύριοι-άραβες.

Τα κοντέινερ-οικίες στον καταυλισμό είναι 94 στα οποία ζουν 571 πρόσφυγες, με 4 περίπου πρόσφυγες ανά κατοικία, ενώ αυτά έχουν στο σύνολό τους το κάθε ένα λουτρό.

Φαγητό δεν παρέχεται πλέον στους πρόσφυγες, παρά μόνο σε τυχόν νέους που θα φτάσουν στον καταυλισμό, ενώ υπάρχουν κοινά μαγειρεία.

Όχι δεν θα ξαναγράψω πολλά για τους Γιαζίντι, Απλά θα σας πω πως είναι Κούρδοι.

Αδέλφια μας κυνηγημένοι από τους Τούρκους και τις εκάστοτε κυβερνήσεις , που έχουν στόχο να φτάσουν στους συγγενείς τους στην Γερμανία και να ζήσουν εκεί. Εδώ απλά βρίσκονται από …υποχρέωση!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

BARAT
Exit mobile version