31/01/2023
7 C
Serres

Αλμυρή πίτα χωρίς φύλλο, με μπρόκολο και τυρί -Το τέλειο ορεκτικό για το εορταστικό τραπέζι

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για αλμυρή πίτα χωρίς φύλλο που έχει μέσα μπρόκολο και τυρί.

Κι ενώ η ναυαρχίδα του γιορτινού γεύματος παραμένει το ψητό κρέας που θα επιλέξετε να βάλετε στο κέντρο, τα συνοδευτικά, οι σαλάτες και τα ορεκτικά είναι οι δευτερεύουσες, πλην απαραίτητες, πινελιές ώστε αυτό το γαστρονομικό έργο τέχνης που ονομάζεται «εορταστικο τραπέζι» να θεωρείται ολοκληρωμένο (και έτοιμο να αναρτηθεί και στα ανάλογα social media).

Χειροποίητες πίτες, ψητές πατάτες, σαλάτες, ψητά λαχανικά, ακόμα και πλατό με τυριά είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των συνοδευτικών. Αν, φέτος, θέλετε να εμπλουτίσετε ή να διαφοροποιήσετε το γιορτινό σας τραπέζι, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος.

Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για αλμυρή πίτα χωρίς φύλλο που είναι πολύ καλή επιλογή για ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι. Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή από τον λογαριασμό «Ηungry happens».

Αλμυρή πίτα χωρίς φύλλο με μπρόκολο και τυρί -Το τέλειο ορεκτικό για το εορταστικό τραπέζι


Υλικά


600 γρ μπρόκολο (όχι το σκληρό κοτσάνι)
4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα


2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
3 κουταλιές της σούπας τυρί πεκορίνιο τριμμένο


Εκτέλεση


Βράζετε το μπρόκολο. Μόλις το μπρόκολο πάρει βράση, το αφήνετε να μαγειρευτεί μόνο για 1-2 λεπτά και μετά τα αφαιρείτε αμέσως. Δεν θέλετε πολτοποιημένο μπρόκολο.

Ζεσταίνουμε το 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σας για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι. Προσθέστε μέσα το γάλα, τα αυγά και 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Το κουρκούτι πρέπει να είναι κάπως πηχτό.

Αν η ζύμη είναι ρευστή, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να πήξει λίγο. Τέλος, ρίχνουμε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το μπρόκολο, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί σας και απλώστε ομοιόμορφα με μια λαστιχένια σπάτουλα. Ραντίζουμε από πάνω το τριμμένο πεκορίνο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στο τηγάνι και μετά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.