04/02/2023
3.7 C
Serres

Σολομός με πορτοκαλολέμονα για τους λάτρεις της «ψαγμένης» κουζίνας

Θέλετε να εντυπωσιάσετε γευστικά και δεν γνωρίζεται το πως; Μαγειρέψτε σολομό με πορτοκαλολέμονα!

Υλικά συνταγής:
4 φέτες σολωμός, με κόκαλο, βάρους περίπου 300 γρ. η καθεμία
Για τη μαρινάδα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:
Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι.
Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη.
Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η παραπάνω συνταγή αφορά 4 μερίδες.

Πηγή:enimerotiko