06/12/2022
8.8 C
Serres

Ελληνικές quesadillas από τον Άκη

Φτιάξτε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πιο γνωστό μεξικάνικο πιάτο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά για να χάσουν τον όγκο τους.
  • Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στο μπολ με τα μανιτάρια βάζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ελιές, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το τσένταρ, τη γραβιέρα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε 3 πίτες για σουβλάκι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα των μανιταριών στις πίτες, το μείγμα των τυριών πάνω από τα μανιτάρια και καλύπτουμε με τις άλλες τρεις πίτες.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια champignon
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα
  • 6 πίτες για σουβλάκι

Για το σερβίρισμα

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη: