Ο “απαράδεκτος” και πολεμιστής Βασίλης Χαλακατεβάκης

Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης μετράει μια πολυετή πορεία στον χώρο της υποκριτικής, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης μετράει μια πολυετή πορεία στον χώρο της υποκριτικής, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει κάνει, και υποστηρίζει πως για να αντέξεις σε αυτόν το χώρο, πρέπει να μάθεις να πολεμάς!

Και έχει απόλυτο δίκιο, αφού μόνο το ταλέντο δεν αρκεί να σε πάει μπροστά, χωρίς τη θέληση και τη δύναμη…

SocialProfile: Έχετε μια πολυετή και πολύ επιτυχημένη πορεία στον θεατρικό & τηλεοπτικό χώρο, τόσο σαν ηθοποιός όσο και σαν παραγωγός, αλλά πάντα ως καλλιτέχνης. Τι ξεχωρίζετε περισσότερο στην καριέρα σας;

Βασίλης Χαλακατεβάκης: Εγώ ξεκίνησα την πορεία μου στο θέατρο. Μαθητής ακόμα της δραματικής σχολής στο θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν έπαιζα στις παραστάσεις του θεάτρου. Μεγάλη εμπειρία.

Η τηλεόραση ήρθε στη ζωή μου αφού είχα κάνει τους βηματισμούς  μου στο θέατρο.

Περνώντας και από το Θεσσαλικό θέατρο , το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (Ο Θρίαμβος του έρωτα του Μαριβώ,Ο τυχοδιώκτης του Χουρμούζη με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον δάσκαλό μου Βασίλη Παπαβασιλείου). 

Παραστάσεις με το θεατρικό οργανισμό «ΕΠΟΧΗ» στο καινούργιο σπίτι του Γκολντόνι, στο θεατρικό έργο του Άρθρουρ Μίλερ ΄΄Ηταν όλοι τους παιδιά μου‘’ με δυνατό θίασο Αλέκο Αλεξανδράκη, Βέρα Ζαβιτσιάνου, Κώστα Αρζόγλου, Γρηγόρη Βαλτινό,κ.λ.π. και άλλες αξιόλογες παραστάσεις. 

Κάπου εκεί ήρθε η πρώτη συμμετοχή μου στην τηλεόραση.

«Το κανάλι της Βαγγελίτσας» με την Άννα Βαγενά στην Κρατική τηλεόραση το 1987-1988.

Έγραφε κείμενα μεταξύ άλλων η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου..     

Μετά από  δύο χρόνια βρεθήκαμε  στο Θέατρο Μουσούρη στην παράσταση ‘’Στο Τσακ’’ με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, τη Μίνα Αδαμάκη, τον Γιάννη Μπέζο, τον Βλάση Μπονάτσο, τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Πέτρο Φιλιππίδη, τη Ρένια Λουζίδου, την Τζένη Σαμπάνη και εμένα.

Εκεί φτιάχτηκε η χημεία και ξεκίνησε η πρόταση για να γίνουν ‘’Οι  Απαράδεκτοι’’. 

Η Δήμητρα έκανε με τον Σπύρο τον Παπαδόπουλο και μια εκπομπή στο ραδιόφωνο με θέμα ένα ζευγάρι αντίστοιχο της σειράς που κάναμε και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ήταν και η αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, ήταν για μας η εποχή της αθωότητας, υπήρχε όρεξη και φρεσκάδα, ήταν όλο το σύνολο εξαιρετικό και η επιτυχία ήταν τεράστια.

SocialProfile: Πώς βλέπετε τη τηλεόραση του σήμερα, τι πιστεύετε ότι χρειάζεται για να ανανεωθεί και να επανέλθει στη πρότερη λάμψη της;

Βασίλης Χαλακατεβάκης: Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πάλι φως στον ορίζοντα μετά από κάποια χρόνια. Τα κανάλια αρχίζουν πάλι σιγά σιγά  να επενδύουν στην ελληνική μυθοπλασία και πιστεύω βλέποντας τα πρώτα αποτελέσματα ότι κάτι καλό πάει να συμβεί από πλευράς και καλλιτνικού αποτελέσματος αλλά και ανταπόκρισης του κόσμου.

SocialProfile: Είστε ένας μεγάλος καλλιτέχνης με πολλές επιτυχίες στο θέατρο και τη τηλεόραση. Πόσο δύσκολη ή εύκολη είναι για σας η δουλειά αυτή, να συνδυάζετε, θέατρο, τηλεόραση, παραγωγή… δεν υπάρχει κάτι που δεν έχετε κάνει!

Βασίλης Χαλακατεβάκης: Για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι πολυσυλλεκτικός και ευέλικτος στην εποχή μας. Εγώ από νωρίς κατάλαβα πως δεν μπορώ να λέω σε όλα ναι αλλά πρέπει να λέω και όχι. Άρα  έπρεπε να βρω λύσεις επιβίωσης και έτσι ασχολήθηκα και με την οργάνωση συναυλιών παραστάσεων οργάνωση τεράστιων περιοδειών στη συνέχεια και το ένα έφερνε το άλλο.  

SocialProfile: Τελικά πώς αυτοχαρακτηρίζεστε;

Βασίλης Χαλακατεβάκης: Χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως ένα άνθρωπο που ξέρει να επιβιώνει σε συνθήκες πολέμου. Γιατί τέτοιες συνθήκες ζούμε. Αυτό είναι δύσκολο αλλά ταυτόχρονα γοητευτικό.

SocialProfile: Έχετε έρθει στις φορές στη πόλη στις σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Έχουμε χαρακτηριστεί ως ‘μερακλίδικο’ κοινό από πολλούς! Ποια η εμπειρία σας στις Σέρρες;

Βασίλης Χαλακατεβάκης: Στις Σέρρες επαναλαμβάνω βρέθηκα στους πρώτους επαγγελματικούς μου βηματισμούς και συνεργάστηκα με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Έκτοτε έχω έρθει πολλές φορές με περιοδεύοντες θιάσους με την ιδιότητα του παραγωγού ή του ηθοποιού. Δεν διαφέρει το κοινό των Σερρών από το κοινό της Θεσσαλονίκης  η της Αθήνας. Αυτά είναι μύθος, μια καλή παράσταση θα δουλέψει ή όχι παντού. Η εμπειρία μου αυτό λέει.


SocialProfile : Τι καινούργιο έχουμε να δούμε από εσάς; Τι ετοιμάζετε με τη νέα χρονιά;

Βασίλης Χαλακατεβάκης: Τώρα είμαι στο θέατρο Νέος Ακάδημος στην Αθήνα στην παράσταση Χάρολντ και Μοντ του Κόλιν Χίγκινς, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη!

Με  την Τάνια Τσανακλίδου στον ρόλο της γεμάτης ζωή ηλικιωμένης Μοντ και τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του απελπισμένου νεαρού Χάρολντ. 

Μετάφραση: Αντώνης ΓαλέοςΠρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μιχάλης ΔέλταΦωτισμοί: Αντώνης ΠαναγιωτόπουλοςΚοστούμια: Έρση Δρίνη, Αλέξης ΦούκοςΣκηνικά: Γιώργος ΛυντζέρηςSpecial Effects / ειδικές κατασκευές: Προκόπης Βλασερός, Μαρία ΣτάικουΦωτογραφία: Αγγελική ΚοκκοβέΒοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Χούντας

Στο τραγούδι “Η ζωή είναι μεγάλη” τους στίχους έγραψε η Ελένη ΦωτάκηΣτο τραγούδι “Άγρια Χαρά” τους στίχους έγραψε ο Μιχάλης ΔέλταΕρμηνεύει η Τάνια ΤσανακλίδουΤσέλο: Σταύρος Παργινός

Διανομή: Τάνια Τσανακλίδου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ελένη Βαΐτσου, Αλέξανδρος Χούντας, Ειρήνη Κότσιφα, Διονύσης Στραβοράβδης

Λίγα λόγια για την υπόθεση του Έργου:

Το έργο αναφέρεται στην τρυφερή και παράλληλα συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ και την ογδοντάχρονη «αναρχική» απελευθερωμένη Μοντ, που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή.

Το κορμί του Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου, ενώ, πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μοντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι.

Αυτή η γέφυρα επικοινωνίας δύο μακρινών μεταξύ τους γενεών γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή που σφύζει από αγάπη, αυθορμητισμό και ζωντάνια.

Η Μοντ καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ’ ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του.

Ο Χάρολντ μαθαίνει να γελάει, να τραγουδάει, να χορεύει, να σκέφτεται αυθόρμητα, να αποδέχεται και να γνωρίζει τον εαυτό του.

Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο.

Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον. 

Μέσα από καταστάσεις, παρεξηγήσεις, συγκίνηση, γέλιο, η ιστορία του Χάρολντ και της Μοντ είναι ένα τεράστο σύμβολο αγάπης για τον άνθρωπο.

Περιμένω όσους έρθουν μια βόλτα από την Αθήνα να έρθουν να δουν την παράστασή μας. 

Τηλεοπτικά αυτό τον καιρό βρίσκομαι σε γυρίσματα για «Το Καφέ της Χαράς» που θα αρχίσει να προβάλλεται και πάλι από τις αρχές του 2020.

Μετά από 15 σχεδόν χρόνια, βρισκόμαστε πάλι οι περισσότεροι και αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι πάλι με συγγενείς μου, με την οικογένειά μου που είχαμε χαθεί. Όμορφο συναίσθημα. 

Νομίζω θα έχει και πάλι καλή τύχη η σειρά μας.

Παράλληλα με την εταιρεία ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (https://www.xronos-draseis.com/)  που έχουμε δημιουργήσει από το 2011 παρουσιάζουμε στο θέατρο Αργώ για 3η Χρονιά «Το μωρό των 5 αισθήσεων» κάθε Κυριακή στις 10:30 το πρωί , μια  βιωματική παράσταση για βρέφη από 6 μηνών έως 4 ετών και την παιδική παράσταση «Η Λία και η Τελεία» κάθε Κυριακή στις 12:00 το πρωί.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το περιοδικό SocialProfile

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here