Ο Γιώργος Εμενίδης και η «ΕΛΙΑ» γράφουν ιστορία!

Αν κάποιος θέλει να προβλέψει το μέλλον, πρέπει να συμβουλευτεί το παρελθόν, καθώς τα γεγονότα του σήμερα μοιάζουν με αυτά του παρελθόντος.
Αυτό συμβαίνει, επειδή δημιουργούνται από ανθρώπους που πάντοτε ωθούνταν και θα ωθούνται από τα ίδια πάθη και έτσι αναγκαστικά επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα.
Αυτά έλεγε Νικολό Μακιαβέλι τον 15ο αιώνα, ο Ιταλός διπλωμάτης, πολιτικός στοχαστής και συγγραφέας.
Και είχε δίκιο!
Στο παρελθόν λοιπόν, όπως λέει και ο Γιώργος Εμενίδης, η Ασπροβάλτα έχασε τα πρωτεία στον Στρυμονικό Κόλπο γιατί έχασε την στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Ο κόσμος και ιδιαίτερα οι Σερραίοι έψαχναν ένα μέρος φτηνό και όμορφο και μάλιστα να είναι …κοντά!»
Ε, αυτό το μέρος ήταν η Τούζλα, που χωρίς τις βασικές υποδομές, υποδέχθηκε στην αρχή τους χιλιάδες Σερραίους που έψαχναν την δεκαετία του ’90 και του 2000 φτηνά και καλά σπίτια και μια όμορφη παραλία.

Και η Τούζλα, κακά τα ψέματα, για τους περισσότερους Σερραίους ήταν …μονόδρομος.
Βέβαια και σιγά-σιγά, άρχισαν να γίνονται οι δρόμοι, η υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης και φυσικά τα καλά μαγαζιά, μιας και η διασκέδαση είναι συνώνυμο του Έλληνα.
«Μιλάμε για ένα Στρυμωνικό κόλπο που έχει την πιο μεγάλη παραλία στην Ελλάδα» μας λέει ο Γιώργος, που “θήτευσε” στην διασκέδαση τις προηγούμενες δεκαετίες στην Ασπροβάλτα και στον Σταυρό και τώρα αγωνίζεται να γράψει ιστορία και στην Τούζλα.
«Βέβαια, σήμερα στην περιοχή ήδη έχουν ενσωματωθεί χιλιάδες Βούλγαροι που έχουν επενδύσει στην περιοχή και μάλιστα τώρα τελευταία και …επιχειρηματικά.»
Γιατί όμως η διασκέδαση έφυγε απ΄την Ασπροβάλτα και μετακόμισε σε Σταυρό και Τούζλα;
Η Ασπροβάλτα ήταν το επίκεντρο της διασκέδασης με συνεχόμενα event, ξέφρενα πάρτι, ξεχωριστούς καλεσμένους και πολύ – πολύ κέφι, γι’ αυτό είχε και τα ινία της διασκέδασης.
Αλλά το κέντρο της Ασπροβάλτας έχει πολύ κόσμο που θέλει να κοιμηθεί, σε αντίθεση με αυτούς που μένουν σε Σταυρό και Τούζλα, όπου τα «μαγαζιά – διασκεδαστήρια» βρίσκονται έξω από τον αστικό περίγυρο, με αποτέλεσμα να μην τους ενοχλούν.
Επίσης, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτά τα μέρη στηρίζονται και από τους Βούλγαρους, αλλά και άλλους ξένους τουρίστες που δίνουν ακόμα πειρσσότερη αξία στην διασκέδαση και την επιχειρηματική κίνηση.
Με αποτέλεσμα η «Ελιά» να γράφει εκτός από την πρωινή, και την βραδινή ιστορία στην περιοχή της Τούζλας και του Στρυμονικού κόλπου.


Παρά τον τοπικισμό ανάμεσα στο Οφρύνιο με το Ορφάνι, η ανάπτυξη συνεχίζεται αφού και οι ξένοι άρχισαν να πρωτοστατούν και στην διασκέδαση, που όμως άλλαξε, όπως και η νεολαία μας, χαρακτήρα.
Οι πάντες όμως περιμένουν το “μπαμ” με τον Τύμβο στην Αμφίπολη που θα «αλλάξει για πάντα τα δεδομένα στην περιοχή»
Μόνο που τα πρόσθετα διόδια από το Νοέμβριο και η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας από τους γείτονές μας Βουλγάρους, που αγοράζουν καθημερινά όλα σχεδόν τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση, αλλάζουν το χαρακτήρα της περιοχής και το επίπεδο της διασκέδασης.


Βέβαια και η επιχειρηματικότητα από τους Βουλγάρους, που έχουν σχεδόν μηδενική φορολογία, θα αλλάξει την ίδια την οικονομική γεωγραφία της περιοχής, μιας και προγραμματίζονται πολλές και μεγάλες επενδύσεις από τους γείτονές μας.
«Δυστυχώς σήμερα μόδα είναι το κινητό και διασκέδαση είναι τα like στο facebook» μας λέει  Γιώργος και συνεχίζει στην «Ελιά» του, να γράφει την δική του ιστορία στο χώρο της διασκέδασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here