06/12/2022
9.3 C
Serres

PELOTECNICA: Όταν η τέχνη συναντά την ομορφιά

PELOTECNICA hair studio

Διεύθ.: ΡΩΜΑΝΟΥ 10 – ΣΕΡΡΕΣ

 Tηλ.: 2321058122

 email: steliospelo@yahoo.gr

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Είναι γνωστό πως μια περιποιημένη και όμορφη εμφάνιση ξεκινάει από… τα μαλλιά μας.

Συνεπώς η κομμωτική τέχνη συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη μιας ελκυστικής εικόνας!

Και αυτήν είναι αλήθεια ότι την …χρειαζόμαστε.

Χρειάζεται όμως κόπος, υπομονή και θέληση για να πας την τέχνη της κομμωτικής ένα βήμα …παραπέρα;

Και όμως χρειάζεται, όπως χρειάζονται και οι καλές τιμές, η συνέπεια, η ευγένεια και το …μεράκι.

Και αυτά τα έχει ο Στέλιος Κυριαζίδης που μας «συστήνεται» επαγγελματικά και …προσωπικά!

S.P.: Στέλιο πώς και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη Κομμωτική;

Σ.Κ.: Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή την απόφαση τη πήρα από όταν ήμουν ακόμα παιδί. Μεγαλώνοντας με πατέρα που ήταν από τους πρώτους κομμωτές στις Σέρρες στο κομμωτήριο «Πασχάλης», θυμάμαι τον εαυτό μου από πολύ μικρή ηλικία να τριγυρνάει στο κομμωτήριο, να βοηθάει το πατέρα μου και τελικά να μαθαίνει τη δουλειά, τη καθημερινότητα και τη δημιουργία. Πιστεύω λοιπόν ότι η Κομμωτική με διάλεξε πριν τη διαλέξω εγώ, έγινε ο δρόμος μου.

S.P.: Στη πορεία όλων αυτών των χρόνων τι πιστεύεις ότι σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Σ.Κ.: Υπηρετώ την κομμωτική τέχνη επαγγελματικά πάνω από 20 χρόνια και τα 15 από αυτά στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Η αγάπη για το συγκεκριμένο αντικείμενο, η χαρά της δημιουργίας, η χρόνια εμπειρία και η σχέση μας με τους πελάτες πιστεύω μας χαρακτηρίζουν και μας κρατάνε ψηλά όλα αυτά τα χρόνια.

S.P.: Εφόσον ανέφερες το θέμα των πελατών, ποια είναι η σχέση σας με τους πελάτες και πόσο σημαντικό είναι να εμπιστεύεσαι το κομμωτή σου;

Σ.Κ.: Είμαι πολύ χαρούμενος με τους πελάτες μου, που μετά από τόσα χρόνια θεωρώ πάρα πολλούς ακόμα και καλούς φίλους. Έχω ακόμα πελάτες από το κομμωτήριο του πατέρα μου και φυσικά τα παιδιά τους. Η σχέση εμπιστοσύνης είναι κάτι που χτίζεται και χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τη γυναίκα μου που έχουμε κρατήσει τόσους πολλούς και καλούς πελάτες, άνδρες και γυναίκες.

S.P.: Ποιο στοιχείο είναι αυτό που σε χαροποιεί στη καθημερινότητα σου;

Σ.Κ.: Να βλέπω το κομμωτήριο γεμάτο με παλιό και νέο κόσμο. Σημαίνει ότι οι κόποι σου ανταμείβονται και ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύεις και συμπεριφέρεσαι.

S.P.: Ποιο μυστικό της επιτυχίας σου θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Σ.Κ.: Το μυστικό της επιτυχίας μου όλα αυτά τα χρόνια, είναι η γυναίκα μου!

S.P.: Δουλεύοντας και οι δύο στον ίδιο χώρο τόσα χρόνια, πως καταφέρνετε να συνδυάζετε δουλεία και οικογένεια;

Σ.Κ.: Είναι δύσκολο σίγουρα, ειδικά όταν έχεις και 3 παιδιά. Χρειάζεται κόπος, υπομονή, θέληση και στη τελική να αφήνεις έξω τα προβλήματα της καθημερινότητας όταν γυρίζεις σπίτι.

S.P.: Αλήθεια, θα προτρέπατε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με τη τέχνη της κομμωτικής;

Σ.Κ.: Σίγουρα το σκέφτονται. Ειδικά όταν βλέπεις τους γονείς σου όλη μέρα σε ένα τέτοιο εργασιακό χώρο. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ταξιδέψουν, να δούνε τον κόσμο, κάτι διαφορετικό, να δούνε αν θέλουν να σπουδάσουν, αν θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενό μας. Να πάνε ένα βήμα παραπέρα τη τέχνη και την επιχείρηση, να εξελιχτούν. Σε ότι αποφασίσουν, είμαστε δίπλα τους.

S.P.: Πιστεύετε ότι η κομμωτική είναι κάτι που εξελίσσεται, εσείς εξελίσσεστε παράλληλα με αυτήν;

Σ.Κ.: Εξελίσσεται. Και πρέπει να εξελίσσεσαι συνεχώς και εσύ για το αντικείμενο σου. Όπως κάθε τέχνη, έτσι και σε εμάς υπάρχουν διαφορετικές τάσεις της μόδας, νέοι τρόποι και προϊόντα που ενημερωνόμαστε συνεχώς ώστε να διαλέγουμε τα καλύτερα και να είμαστε εκ των κορυφαίων. Είναι βασικό για να μείνεις ανταγωνιστικός, καινοτόμος και σωστός επαγγελματίας. Όσον αφορά το γυναικείο κούρεμα ειδικά, πηγαίνουμε σε σεμινάρια κάθε εβδομάδα για άσκηση και ενημέρωση.

S.P.: Πώς η κρίση πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει το συγκεκριμένο κλάδο, τι θα λέγατε σε αυτούς που «πειραματίζονται» μη επαγγελματικά με τα μαλλιά τους στο σπίτι;

Σ.Κ.: Σαν μέλη της κοινωνίας φυσικά και επηρεαστήκαμε και εμείς από τη κρίση. Ωστόσο παρατηρώ ότι ακόμα και αν ο κόσμος δεν είναι καλά οικονομικά, η αισθητική του δεν έχει αλλάξει, το αντίθετο μάλιστα. Περνάει δύσκολα, αλλά θέλει να φαίνεται και να νιώθει όμορφα. Για αυτό είναι στόχος μας, με χαμηλές τιμές, συνέπεια και ευγένεια να το προσφέρουμε αυτό όσο καλύτερα μπορούμε.

Όσον αφορά το κομμάτι του «πειραματισμού», αρκεί για παράδειγμα να τονίσουμε ότι η βαφή του εμπορίου έχει μεγάλη διαφορά με την επαγγελματική στο τρόπο που θα περαστεί και  στο τρόπο που θα διαρκέσει. Μετά εξάλλου ακολουθεί και το κατάλληλο λούσιμο με ειδικά προϊόντα. Θυμίζω ότι ποτέ μια μόνο βαφή δεν βγάζει σωστό χρώμα, γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή.