Χρυσάνθη Παλάζη: Διπλή προσπάθεια να αποδείξεις ότι είσαι άξια όταν είσαι γυναίκα!

Σερραίες γυναίκες μας μίλησαν για τις ζωές τους, τους πολλαπλούς τους ρόλους στην οικογένεια, στο σπίτι και στη κοινωνία, τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, τα όνειρά τους για το μέλλον.

Γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τις γυναίκες όπως τους αξίζει, αν δεν εκτιμήσουμε πρώτα αυτές που έχουμε δίπλα μας.

Συνέντευξη της πρόεδρου της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθης Παλάζη με θέμα «Γυναίκες Ηρωίδες»

Για το περιοδικό SocialProfile Φιλίτσα Γκοβράνου

SocialProfile: Είστε μια σύγχρονη γυναίκα, και όλοι ξέρουμε πόσο σπουδαίο είναι αυτό. Η γυναίκα του σήμερα είναι πολυδιάστατη, είναι καριερίστα, είναι δυναμική, μορφωμένη, επαγγελματίας, νοικοκυρά, σύζυγος, μάνα. Έχει τόσο πολλούς και σημαντικούς ρόλους, κι όμως καταφέρνει να τους φέρνει όλους εις πέρας. Μιλήστε μας για εσάς, ποια είστε, με τι ασχολείστε, τι ονειρεύεστε και πώς γεμίζετε το χρόνο σας;

Χρυσάνθη Παλάζη: Το όνομά μου είναι Χρυσάνθη Παλάζη, είμαι Διευθύντρια σε Δημοτικό Σχολείο των Σερρών και Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Είμαι παντρεμένη με τον «άγιο» Νίκο Τσοχατζίδη, που κάνει μεγάλη υπομονή μαζί μου και περήφανη μητέρα μιας φοιτήτριας της Άρτεμις και ενός φοιτητή του Αναστάση. Ασχολούμαι επίσης με τη συμβουλευτική ατόμων, παιδιών και οικογενειών.

SocialProfile: Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας στη κοινωνία και πρωτίστως στον τομέα της εργασίας; Είναι η σημερινή γυναίκα επαγγελματίας;

Χρυσάνθη Παλάζη: Ο ρόλος είναι εξαιρετικά απαιτητικός, πόσο μάλλον όταν μια γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλούς ρόλους ταυτόχρονα (μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, φίλη).

Στην περίπτωσή μου, η ανάληψη θέσης ευθύνης στη νέα δημοτική αρχή, δυσκόλεψε και έκανε ακόμη πιο σύνθετο αυτό τον ρόλο.

Μεγάλη η ευθύνη και το άγχος να αποδείξεις ότι μπορείς να είσαι αποτελεσματική και άξια και έχω την αίσθηση πως θα συμφωνήσουν μαζί μου πολλές γυναίκες, διπλά πιο δύσκολη αυτή η προσπάθεια, όταν είσαι γυναίκα.

SocialProfile: Μιλήστε μας για το μέλλον. Τι οραματίζεστε, ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας, τι στόχους θέτετε για το σήμερα και το αύριο;


Χρυσάνθη Παλάζη: Ονειρεύομαι για το μέλλον πρωτίστως για την οικογένεια μου να είναι γερή και να δω τα παιδιά μου να προκόβουν και να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Για μένα, αν και βρίσκομαι στη μέση ηλικία, έχω την αίσθηση ότι έχω την νεανική ορμή και το μεράκι έφηβης.

Ονειρεύομαι λοιπόν να είμαι γερή και να πραγματοποιήσω πολλά ακόμη σχέδια, να συνεχίσω να προσπαθώ να αναπτυχθώ επαγγελματικά.

Η συμμετοχή μου στα κοινά, μου απέδειξε μέχρι στιγμής ότι απαιτεί πράγματι «γερό στομάχι», αλλά έχω ειλικρινά εκπλαγεί με τον εαυτό μου, γιατί οι δυσκολίες και τα εμπόδια, αντί να με αποθαρρύνουν, για την ώρα με οπλίζουν με πείσμα και αποφασιστικότητα να φανώ αντάξια της επιλογής και των προσδοκιών των συνδημοτών μου.

Ελπίζω να τα καταφέρω να μην τους απογοητεύσω…


SocialProfile: Πώς βλέπετε τον εαυτό σας και τι θέλετε από τη ζωή σας μετά από δέκα χρόνια;

Χρυσάνθη Παλάζη: Τι ωραία ερώτηση! Με έβαλε μπροστά σε αυτή την οπτική της μετάβασης στο μέλλον και στην προσπάθεια να βάλω τόσο μακροχρόνιους στόχους.

Θα ήθελα λοιπόν να συνεχίσω να είμαι χρήσιμη, να βάζω τις δεξιότητές μου στην υπηρεσία του κοινού καλού, να παίρνω ζωή και δύναμη, προσφέροντας και προσπαθώντας για το καλύτερο του τόπου μας.

Και κάτι ακόμη: να συνεχίσω την αυτοβελτίωση σε κάθε επίπεδο και να καταφέρω να τελειώσω την Ιταλική Φιλολογία στην οποία εισήχθηκα με Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά οι πολλές εργασιακές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να την παρακολουθώ όπως θα ήθελα.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΛΑΖΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε.ΔΗ.Σ

Διαβάστε επίσης εδώ για τη Χρύσα Παλάζη

Δείτε εδώ ολόκληρο το περιοδικό SocialProfile