10 σημάδια που μαρτυρούν ότι σε κυριεύει το άγχος

Το άγχος πολλές φορές μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός μας!

Παρακάτω 10 σημάδια που μαρτυρούν ότι μας κυριεύει:

Εξάρσεις ακμής

Το στρες δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει ξαφνικά ξεσπάσματα ακμής, ακόμα και σε άτομα που έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα.

Συχνοί πονοκέφαλοι

Τακτικοί πόνοι στο κεφάλι και την περιοχή του αυχένα συνδέονται με το υπερβολικό στρες. Το σφίξιμο του σαγονιού, το τρίξιμο των δοντιών και το «μάζεμα» του αυχένα είναι μερικές ακόμα αιτίες που συνδέονται με το άγχος και «χτυπούν» στην περιοχή.

Χρόνιοι πόνοι

Υψηλά επίπεδα στρες συνδέονται με υψηλή ένταση πόνων σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, η ορμόνη του στρες κορτιζόλη μπορεί επίσης να ευθύνεται για συνεχόμενους πόνους στο σώμα.

Συχνές αρρώστιες

Αν νιώθετε συνέχεια άρρωστοι ή έτοιμοι να κρυώσετε, ο φταίχτης μπορεί να είναι το στρες. Σε αυτήν την περίπτωση η ορμόνη κορτιζόλη, που εκκρίνεται όταν αγχωνόμαστε, καταπιέζει τη δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Μειωμένη ενέργεια και αϋπνίες

Η χρόνια κόπωση και τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στο υπερβολικό άγχος. Επίσης το στρες διαταράσσει τον ύπνο προκαλώντας αϋπνίες, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν μειωμένα επίπεδα ενέργειας.

Μειωμένη λίμπιντο

Υψηλά επίπεδα στρες στο σώμα συνδέονται με μειωμένη διάθεση για σεξ, μειωμένη σεξουαλική διέγερση και μειωμένα επίπεδα ικανοποίησης.

Πεπτικά προβλήματα

Τα αέρια, η διάρροια και η δυσκοιλιότητα μπορεί να οφείλονται στην ύπαρξη υπερβολικού στρες, μεταξύ άλλων. Το ίδιο και οι πόνοι στο στομάχι και το «φούσκωμα».

Ταχυκαρδία

Η υψηλή πίεση και συγκεκριμένες καρδιακές παθήσεις προκαλούν αύξηση των παλμών, όμως το στρες επίσης συνδέεται με την ταχυπαλμία.

Ιδρώτας

Ο ιδρώτας που προκαλείται από το στρες είναι εξελικτικό χαρακτηριστικό και αναπτύχθηκε για να… προειδοποιεί τους γύρω μας, ενώ προκαλείται από την αδρεναλίνη.

Πιτυρίδα

Το χρόνιο στρες εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, και ένας τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό ορατό είναι η πιτυρίδα

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here