Καθαριότητα: 3 πράγματα στο σπίτι σου που πρέπει να αντικαθιστάς πιο συχνά από όσο νομίζεις

Αν θέλεις να περιορίσεις τα μικρόβια στο σπίτι σου τότε πρέπει να στραφείς σε 3 σημαντικές εστίες και αφορούν αντικείμενα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε ποια είναι αυτά τα πράγματα στο σπίτι σου που πρέπει να αντικαθιστάς συχνότερα -ή να αντικαταστήσεις αμέσως.

Η καθημερινότητά μας απαρτίζεται από πολύ συγκεκριμένες κινήσεις.

Για παράδειγμα κάθε πρωί ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις είναι να πλένεις τα δόντια σου. Και να κάνεις μπάνιο. Συνήθειες που επαναλαμβάνεις και το βράδυ.

Επίσης, μετά από κάθε γεύμα θα πλύνεις τα πιάτα. Είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων, αφού πρώτα τα περάσεις με το σφουγγάρι για να φύγουν τα πολλά πολλλά.

Έχεις σκεφτεί όμως πως όλες αυτές οι κινήσεις εγκυμονούν μικρόβια; Και πώς υπάρχουν πράγματα στο σπίτι σου που πρέπει να αντικαθιστάς πολύ συχνά;

Πόσο συχνά αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου;

Για την καλή υγιεινή και για πιο καλά αποτελέσματα, οι ειδικοί συμβουλεύουν πως η αλλαγή της οδοντόβουρτσας θα πρέπει να γίνεται κάθε 3 με 4 μήνες. Ή όταν παρατηρήσεις ότι έχει φθαρεί αρκετά.

Τι γίνεται με το σφουγγάρι μπάνιου;

Το αντικείμενο που χρησιμοποιείς για να τρίβεις το δέρμα σου είναι επίσης ένα πολύ καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικροβίων.

Για αρχή θα πρέπει κάθε φορά που το χρησιμοποιείς να το ξεπλένεις, να το στραγγίζεις πολύ καλά και να το απλώνεις για να στεγνώσει. Στη συνέχεια φρόντισε να το ακουμπάς σε εντελώς καθαρές επιφάνειες.

Να θυμάσαι όμως πως καλό θα ήταν να το ανανεώνεις κάθε 2 μήνες.

Άλλαξε το σφουγγάρι για τα πιάτα πριν κλείσει μήνας

Οι μικροβιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι τα σφουγγάρια των πιάτων μπορούν να φιλοξενήσουν (μετά από χρήση) 82 δισεκατομμύρια βακτήρια ανά κυβική ίντσα. Και μάλιστα κάποια από αυτά μπορούν να ζήσουν ακόμα κι αν το σφουγγάρι μπει στον φούρνο μικροκυμάτων.

Οπότε, φρόντισε να πετά και να αντικαθιστάς το σφουγγάρι που έχεις στην κουζίνα σου κάθε 2 εβδομάδες.

Διαβάστε επιπλέον για την Υγεία: