Ακμή: Ουσίες που βοηθούν στη μείωση των σημαδιών

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που ενοχλεί πολλές γυναίκες, καθώς εκτός από τα σπυράκια και το ερεθισμένο δέρμα, προκαλεί και πολλά σημάδια που θέλουν θεραπείες και χρόνο μέχρι να φύγουν.

Τώρα δε, με το άνοιγμα από το lockdown δεν θα μπορείς να βρεις ραντεβού σε κέντρα αισθητικής για να σε περιποιηθούν, οπότε είναι καλό να φροντίσεις το δέρμα σου μόνη.

Παρακάτω, ακολουθούν κάποια προϊόντα που βοηθούν τη μείωση των σημαδιών από την ακμή και μπορείς να τα βρεις online.

Λάδι CBD

Η ουσία αυτή μειώνει τις κοκκινίλες από την ακμή και τις φλεγμονές του δέρματος, ενώ λειαίνει και τις γραμμές που μπορεί να σχηματιστούν. Επίσης, κάνει το δέρμα να γυαλίζει και μειώνει τους αποχρωματισμούς του.

Σαλικυλικό οξύ και AHA

Η απολέπιση είναι το κλειδί για την μείωση των σημαδιών από ακμή, ενώ μια θεραπεία με αυτές τις ουσίες επιταχύνει την επούλωση τους και την θεραπεία του δέρματος. Μπορείς π.χ. να κάνεις μάσκα απολέπισης μια φορά την εβδομάδα, όμως επειδή η απολέπιση δημιουργεί κοκκινίλες και ερεθισμούς, μην το παρακάνεις.

Νιακιναμίδιο

Είναι ένα πολύ δυνατό συστατικό για τις ουλές και τα σημάδια από τον ήλιο, στα οποία οφείλονται οι αποχρωματισμοί της επιδερμίδας. Χρησιμοποιώντας προϊόντα που έχουν αυτήν την ουσία, το δέρμα βελτιώνεται και επειδή δεν προκαλούν τόσο ερεθισμό όσο τα προϊόντα με οξέα, μπορείς να τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

Βιταμίνη C

Είναι ένα αντιοξειδοτικό που κάνει την επιδερμίδα να λάμπει, ενώ συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και αναδομεί τα κύτταρα.

Κουρκούμη

Είναι ένα φυσικό αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες και αντισυπτηικό, που συμβάλλει στην μειώση των κοκκινίλων, αλλά και επιταχύνει την επούλωση του δέρματος. Κάνει τέλειες μάσκες σε συνδυασμό με μέλι.

Ρετινόλη

Είναι γνωστή για την δράση στην αντιγήρανση, λειαίνει γραμμές και ρυτίδες και προλαμβάνει το σπάσιμο της επιδερμίδας. Απλώς χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να την συνηθίσει το δέρμα.

Δείτε ακόμα