Οδηγίες και συστάσεις για ασθενείς με ημικρανία

Λέξεις: Θωμάς Ιωάννου

Σε γενικές γραμμές, αν οι ημικρανικοί ασθενείς δεν έχουν κάποιο άλλου υποκείμενο νόσημα, δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Παρά ταύτα, καλούνται να εφαρμόζουν όπως ο υπόλοιπος πληθυσμός τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής-προστασίας.

Σκόπιμο είναι οι ασθενείς να φροντίσουν να διαθέτουν επαρκείς ποσότητες από τη φαρμακευτική τους αγωγή (τόσο την αγωγή διάσωσης κατά τις κρίσεις, όσο και από την προφυλακτική αγωγή).

ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ την αγωγή που ακολουθούν υπό το φόβο του ιού. ΜΌΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ θα γίνεται τροποποίηση της αγωγής.

Είναι βασικό, να προσπαθούν να διατηρούν μία σταθερή ημερήσια ρουτίνα σχετικά με την διατροφή, ενυδάτωση και τον ύπνο τους.

Απορρύθμιση της ημερήσιας ρουτίνας, μπορεί να προκαλέσει συχνότερες και ισχυρότερες κρίσεις ημικρανίας.

Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να περιορίσετε το άγχος σας, καθώς το αυξημένο stress λόγω της πανδημίας μπορεί να επιφέρει συχνότερες και ισχυρότερες κρίσεις ημικρανίας.

Αναζητήστε εναλλακτικούς τρόπους κοινωνικής αλληλεπίδρασης όπως τηλέφωνα, βιντεοκλήσεις με αγαπημένα σας πρόσωπα ώστε να ελαφρύνετε το βάρος της απομόνωσης.

Σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ για τυχόν απορίες ή ερωτήσεις.