Ποια είναι η διαφορά του έξτρα παρθένου από το ελαιόλαδο; Τιπς για να τα ξεχωρίζεις!

Πρέπει να είσαι υποψιασμένος για να μην σε κλέψουν.

Όταν λέμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εννοούμε το ελαιόλαδο που δεν υπόκεινται σε βιομηχανική επεξεργασία και είναι ακριβώς όπως μας το έδωσε η μητέρα φύση από το δέντρο της ελιάς.

Η Ελλάδα κατέχει πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια παραγωγή σε ελαιόλαδο και το λάδι της θεωρείται από τα ποιοτικότερα παγκοσμίως μαζί με της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από τα κόλπα που πρέπει να κάνεις για να καταλάβεις αν το λάδι που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ είναι έξτρα παρθένο κι όχι νερωμένο ή αλλοιωμένο με άλλες διαλυτικές ουσίες.

Πολλοί το διαλύουν για να κερδίσουν έτσι παραπάνω χρήματα.

  • Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς, ενώ ενδέχεται να παρουσιάζει ευχάριστη πικράδα και μικρής διάρκειας κάψιμο στον λαιμό.
  • Επίσης το “έξτρα παρθένο” ελαιόλαδο έχει βαθμό οξύτητας – εκφρασμένο σε ελαϊκό οξύ – που δεν υπερβαίνει το 0.8%.
  • Η οξύτητα αποτελεί ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την ποιότητα του ελαιόλαδου, καθώς όσο πιο χαμηλή είναι, τόσο πιο ποιοτικό το ελαιόλαδο.
  • Ο βαθμός οξύτητας του ελαιόλαδου αναγράφεται στη συσκευασία του, οπότε πρέπει να του δίνεις την πρέπουσα σημασία.

Δείτε ακόμα