Πλαστική Χειρουργική για …μικρούς και μεγάλους!


Στις μέρες μας η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να βελτιώσει την όψη όλο και περισσοτέρων ενηλίκων όσο πιο αναίμακτα και ανώδυνα γίνεται

Στις μέρες μας η Πλαστική Χειρουργική, εκμεταλλευόμενη τις συνεχείς επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, μπορεί να βελτιώσει την όψη όλο και περισσοτέρων ενηλίκων όσο πιο αναίμακτα και ανώδυνα γίνεται.

Δεν είναι λίγα, όμως, και τα παιδιά και οι έφηβοι που ευνοούνται από την πρόοδο αυτή. Ας δούμε αναλυτικά πώς.

Παιδική ηλικία

Η συχνότερα διενεργούμενη επέμβαση στην παιδική ηλικία είναι η ωτοπλαστική, η διόρθωση, δηλαδή, των ‘πεταχτών αυτιών’.

Είναι μια επέμβαση ρουτίνας που βοηθά το παιδί να ενταχτεί στο περιβάλλον του αρμονικά και τονώνει την αυτοπεποίθησή του.

Η καταλληλότερη ηλικία για να διεξαχθεί η επέμβαση είναι τα 5-6 χρόνια, δηλαδή προσχολικά, ούτως ώστε ν’ αποφευχθούν τα περιπαιχτικά σχόλια των συμμαθητών, αλλά μπορεί να γίνει και σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία, αναλόγως των επιθυμιών των ασθενών και των οικείων τους.

Διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, έχει ταχεία ανάρρωση και δίνει οριστική λύση στη δυσμορφία.

Οι ασθενείς φέρουν για 3 ημέρες ελαστικό επίδεσμο και στη συνέχεια ελαστική ταινία αθλητικού τύπου (μπαντάνα του τένις) για άλλες δέκα περίπου ημέρες.

Η όλη επέμβαση διενεργείται αποκλειστικά με οπισθωτιαία προσπέλαση με αποτέλεσμα οι ουλές να είναι καλά κρυμμένες και να μην φαίνονται.

Εφηβεία

Η εφηβεία είναι μια περίοδος κατά την οποία ακόμα το σώμα μας αναπτύσσεται. Συνεπώς, είναι ακόμα νωρίς για τις περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις, αφού είναι δύσκολο να υπολογιστεί το τελικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του/ της εφήβου.

Εξαίρεση αποτελεί η αποκατάσταση γυναικομαστίας, η διόρθωση, δηλαδή, των αφύσικα ανεπτυγμένων μαστών σε αγόρια.

Είναι ευνόητο ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί εστία έντασης και ψυχολογικής επιβάρυνσης για τους άρρενες εφήβους, αλλά και αιτία αποφυγής αθλητικών δραστηριοτήτων, λόγω της αμηχανίας στα αποδυτήρια.

Η αποκατάσταση είναι μια σχετικά απλή τεχνικά επέμβαση.

Σε ήπια μορφή αντιμετωπίζεται με απλή λιποαναρρόφηση υπό τοπική αναισθησία ή μέθη, ενώ σε βαρύτερες μορφές απαιτείται μαστεκτομή, αφαίρεση δηλαδή του πλεονάζοντος μαστού, υπό γενική αναισθησία.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις  το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Η επέμβαση μπορεί φυσικά να γίνει και σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία.

Μετεφηβικά

Η αυξητική στήθους είναι η πιο συνήθης αισθητική επέμβαση μεταξύ των νεαρών γυναικών αμέσως μετά το πέρας της εφηβείας, αφού το στήθος ανέκαθεν θεωρούνταν σύμβολο σεξουαλικότητας.

Έχοντας ολοκληρώσει την ανάπτυξή της εώς τα 18 έτη, η νεαρή κοπέλα που υστερεί σε ‘φυσικά προσόντα’ ή που φέρει κάποια σοβαρή ανατομική δυσμορφία (π.χ. σωληνωτούς μαστούς) είναι λογικό να επιθυμεί την ενίσχυση ή αποκατάσταση αυτού του αιώνιου συμβόλου της θηλυκότητας και συνάμα της αυτοπεποίθησής της.

Η αυξητική μαστών είναι διαχρονικά η πιο συχνή αισθητική επέμβαση παγκοσμίως. Διαρκεί 2 ώρες και απαιτεί μια διανυκτέρευση στην κλινική που διενεργείται.

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και εύκολα διαχειρίσιμος με απλά αναλγητικά (Παρακεταμόλη), ενώ η γυναίκα επιστρέφει στις καθημερινές τις δραστηριότητες (πλην αθλητικών) άμεσα, εντός 2-3 ημερών.

Είναι ευνόητο ότι κάθε ηλικία είναι ξεχωριστή και κάθε άτομο έχει τα δικά του, μοναδικά χαρακτηριστικά και τις δικές του, διαφορετικές προτεραιότητες και απαιτήσεις.

Χρέος του Πλαστικού Χειρουργού είναι ν’ αντιμετωπίζει το κάθε περιστατικό εξατομικευμένα και να προτείνει λύσεις βασισμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε ενδιαφερόμενου που θα αναδεικνύουν όχι έναν άλλο, αλλά τον δικό του καλύτερο εαυτό με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο.

Κάθε Πλαστική Χειρουργική επέμβαση ή πράξη έχει στόχο την αισθητική & λειτουργική Αρμονία.

www.aktsalis.gr

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here