Τα 275 «μαγικά» λεπτά: Η προπόνηση που σε βοηθά να χάσεις το 10% του βάρους σου

Σου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Πιθανότατα ναι. Ήρθε, όμως, η ώρα να μάθεις πως είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Σίγουρα, το να χάσει κανείς βάρος και να σταθεροποιηθεί στα νέα του κιλά, είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, πείσμα, προσήλωση στον στόχο και απόλυτη πειθαρχία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι εγκαταλείπουν τη δίαιτα και τις τακτικές προπονήσεις μέσα στον πρώτο μήνα, μη έχοντας καταφέρει να χάσουν το επιθυμητό βάρος.

Τελικά υπάρχει επιτυχημένη συνταγή που είναι σε θέση να μας εξασφαλίσει το αποτέλεσμα που θα μας κάνει να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση ακόμα και φορώντας το αγαπημένο μας skinny jean;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει. Και δεν είναι άλλη από την προπόνηση των… 275 λεπτών της επιτυχίας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine, πρόκειται για μία νέα fitness ρουτίνα, η οποία μας καλεί να γυμναζόμαστε συγκεκριμένες φορές με συγκεκριμένη διάρκεια έκαστη μέσα στην εβδομάδα σε συνδυασμό πάντα με μία ισορροπημένη διατροφή βασισμένη στα μεσογειακά πρότυπα.

Κάθε πότε πρέπει να γυμναζόμαστε και σε τι διάρκεια;

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως 5 προπονήσεις των 55 λεπτών μέσα στην εβδομάδα είναι σε θέση όχι μόνο να μας βοηθήσουν μέσα σε μερικούς μήνες να χάσουμε το 10% του σωματικού μας βάρους, μα επιπλέον να διατηρηθούμε στα νέα μας κιλά. Στάδιο που είναι και το δυσκολότερο αν σκεφτούμε πως μόνο ελάχιστοι καταφέρνουν μετά από μία δίαιτα να μην πάρουν ξανά τουλάχιστον ένα κιλό!

Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω της γρήγορης απώλειας βάρους η οποία επιτυγχάνεται με εξαντλητικές δίαιτες και ανυπόφορες στερήσεις, στοιχεία που αποδεδειγμένα φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Ιδανικά, θα πρέπει να μένουμε πιστοί στο διατροφικό μας πλάνο και στο πρόγραμμα γυμναστικής μας, χωρίς όμως να υποβάλλουμε τον εαυτό μας στο μαρτύριο της συνεχούς στέρησης.

Έχεις όρεξη για μια παρασπονδία; Κάν’ τη, φρόντισε όμως να «μειώσεις» τη ζημιά, στερούμενη κάτι άλλο, ή τρέχοντας λιγάκι περισσότερο στον διάδρομο.

Μην ξεχνάς: Το μέτρο είναι το παν.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here