Θεσσαλονίκη: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Ιατρικό Σύλλογο

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ για διενέργεια rapid tests αντιγόνου και μοριακού ελεγχου PCR του SARS-COV2 στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για διενέργεια rapid tests αντιγόνου και μοριακού ελεγχου PCR του SARS-COV2 στα μέλη του Συλλόγου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΘ, ο ΕΟΔΥ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου και κλιμάκιά του, από σήμερα (11/11) έως και την Παρασκευή (13/11) θα διενεργούν τεστ στην είσοδο των γραφείων του ΙΣΘ στην Καλαμαριά (στη συμβολή των οδών Αδριανουπόλεως-Επανωμής), από τις 9πμ ως τις 3μμ.

«Ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα ανάμεσα στους συναδέλφους, πράγμα που επιβαρύνει περαιτέρω την οριακή κατάσταση. Η πόλη και τα νοσοκομεία της χρειάζονται άμεσα δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ με ανάλογες προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών, οι οποίες θα παραμείνουν παρακαταθήκη για το μέλλον», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

Από την πλευρά της, η γ.γ. του ΙΣΘ, βιοπαθολόγος Μαρία Χατζηδημητρίου σημειώνει πως «οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ πρέπει να συνεχιστούν στοχευμένα σε χώρους συνεύρεσης εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία της πανδημίας χρήσιμα για την αντιμετώπιση της. Ταυτόχρονα καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβουλεύονται και να ενημερώνονται μόνο από τους ειδικούς και «να κλείνουν τα αυτιά» σε «πανεπιστήμονες», οι οποίοι τη μια μέρα εμφανίζονται ως λοιμωξιολόγοι και την άλλη ως σεισμολόγοι».

Ο ΙΣΘ υπενθυμίζει ακόμη ότι τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια του lockdown-2, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας των ασθενών και του προσωπικού.

Διαβάστε επίσης για το εμβόλιο του κορονοϊού