Οι τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό αυτήν την περίοδο.

Ποίες τροφές να προσαρμόσετε στην διατροφή σας για ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα που θα σας προστατεύσει από περιόδους ιώσεων.

Διανύουμε μία περίοδο όπου όλα είναι σε έξαρση. Η γρίπη, ο κορονοϊός, το απλό κρύωμα και μαζί και η ανησυχία για το πώς θα θωρακίσουμε την υγεία μας μας βάζει σε σκέψεις για το πως θα χτίσουμε ένα γερό ανασοποιητικό σύστημα.

Το βασικό είναι να φοράμε τη μάσκα μας και να αποφεύγουμε τους πολλούς συγχρωτισμούς. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η επιλογή των σωστών τροφών. Γεμίζουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια με τις κατάλληλες τροφές που καταναλώνονται ευχάριστα και με όρεξη. Ιδού.

Σπόροι chia και γερό ανοσοποιητικό

Μην υποτιμάς καθόλους τους σπόρους chia. Είναι γεμάτοι ίνες, πρωτείνη, Ω3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Η πρωτείνη ειδικά βοηθά τη δημιουργία αντισωμάτων, ενώ τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις ελεύθερες ρίζες.

Γλυκοπατάτες

Το λαχανικό του φθινοπώρου. Σύμφωνα με το Office of Dietary Supplements, μία ψητή γλυκοπατάτα έχει το 156% της καθημερινής προτεινόμενης πρόσληψης σε βιταμίνη Α. Και μπαίνει στις περισσότερες συνταγές σου. Αλμυρές και γλυκές.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό (και όχι μόνο). Δες εδώ ποιες άλλες τροφές έχουν προβιοτικά και απόλαυσε το γιαουρτάκι σου με φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς.

Πράσινο τσάι για γερό ανοσοποιητικό

Έρευνα κατέληξε στο ότι το EGCG που βρίσκεται στο πράσινο τσάι αυξάνει τα Τ λεμφοκύτταρα που παίζουν τεράστιο ρόλο στην ισορροπία του ανοσοποιητικό. Matcha latte κανείς;

Ginger

Ανακουφίζει συμπτώματα κρυώματος, όπως ο βήχας και είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά του. Μην ξεχνάς ότι το ginger πάντα θα δίνει γεύση σε ροφήματα και φαγητό.

Αβοκάντο

Εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C, ειδικά, είναι απαραίτητη γιατί το σώμα δεν την παράγει από μόνο του. Να τρως μισό αβοκάντο την ημέρα, διότι τον γιατρό τον κάνει πέρα. Και το τρως υγιεινά, αλλά στο τσακίρ κέφι φτιάχνεις και γουακαμόλε για να συνοδεύσεις τα nachos σου.

Διαβάστε επίσης για Υγεία: