25/04/2024
17.1 C
Serres

Σπιτική συνταγή για πίτσα στο τηγάνι, πανεύκολη και στο λεπτό

Array

Μία εύκολη συνταγή για λαχταριστή πίτσα που θα σας λύσει τα χέρια! Γίνεται στο τηγάνι, σε λίγο χρόνο και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Οι ζεστοί, καλοκαιρινοί μήνες είναι ταυτισμένοι στο μυαλό μας με στιγμές χαλάρωσης, συνεπώς η ιδέα του να περνάμε ατελείωτες ώρες στην κουζίνα δεν μοιάζει και τόσο ελκυστική.

Γι’ αυτό το λόγο, συνταγές που απαιτούν την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και χρόνο είναι ιδανικές επιλογές για τη θερινή περίοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτή η λαχταριστή και έυκολη πίτσα «τηγανιού», η οποία υπόσχεται να σας χορτάσει και να σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση της, ενώ θα είναι έτοιμη στο πι και φι.

To «ατού» αυτής της νόστιμης συνταγής είναι ότι μπορείτε να τη διαμορφώσετε ανάλογα με την όρεξη σας, επιλέγοντας διαφορετικά λαχανικά, τυριά και αρώματα για το topping σας ώστε να μη τη βαρεθείτε ποτέ. Είναι επίσης ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσετε υλικά του ψυγείου σας που είναι έτοιμα να λήξουν, συνδυάζοντας τα με δημιουργικότητα και φαντασία.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Υλικά για πίτσα στο τηγάνι
Για τη ζύμη πίτσας

3 γρ. μαγιά ξερή
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 ml νερό
300 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
1 κ.γ. αλάτι


Για τη σάλτσα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το μπλέντερ
1 κ.γ. βασιλικό ξερό
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
1/4 κ.γ. θυμάρι ξερό
Αλάτι
Πιπέρι



Για τα topping

Τυρί gouda, τριμμένο
Ζαμπόν, κομμένο στη μέση
Μπέικον, κομμένο στη μέση


Φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
Ελιές, ροδέλες
Φέτα, τριμμένη

Για τη ζύμη πίτσας:

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το μείγμα μαγιάς. Ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη.


Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1½ ώρα.



Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε κομμάτια των 100 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό σχήμα με έναν πλάστη.


Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε το ένα ζυμάρι για 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
Με μια σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε το ζυμάρι, αλείφουμε την επιφάνεια του με λίγη σάλτσα, αφήνοντας λίγο κενό από τις άκρες, πασπαλίζουμε με τυρί gouda και από πάνω προσθέτουμε τον συνδυασμό των υλικών που επιθυμούμε.


Χαμηλώνουμε ελάχιστα τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και ψήνουμε την πίτσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια και σερβίρουμε αμέσως.

Μελιτζάνες σαγανάκι στον φούρνο -Εύκολη συνταγή, σίγουρη επιτυχία

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συζητά με τη “Sophia the Robot”

Συζήτηση με τη Sophia the Robot, το πιο διάσημο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον κόσμο,  θα έχουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και...

Overdrive Lap Battle στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το κοινό πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αυτοκίνητο είναι αυτό που συνδέει τα μέλη της Overdrive Racing Team, η οποία την Παρασκευή...

Ο Κώστας Μπούμπας για την αντιμετώπιση των Πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Αναλυτικά η ομιλία του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των...

Όταν ο Πατριάρχης Βελιγραδίου κ.κ.Πορφύριος συναντά πάνοπλο τον Ηγεμόνα του Δεσποτάτου των ...

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βελιγραδίου και πάσης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος είναι μιά ασκητική μορφή, που κλήθηκε να διαποιμάνει τα της Εκκλησίας των...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σωτήρης Βούλγαρης: Ο Έλληνας αργυροχρυσοχόος που δημιούργησε τον περιβόητο οίκο Bulgari

Ένας αργυροχρυσοχόος καταφτάνει οικογενειακώς στη Ρώμη από ένα ηπειρώτικο χωριουδάκι της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας το 1881 και ανοίγει ένα μαγαζάκι ίδιο με αυτό της παραδοσιακής...

Ζητά η Κέλυ Βαλταδώρου ενημέρωση για την περιφερειακή οδό των Σερρών

Το ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης στην περιφερειακή οδό της πόλης των Σερρών και την αναβάθμιση αυτής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, καθώς και...

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή

Την Παρασκευή 19 του μηνός Απριλίου 2024 και ώρα  09:05 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί η 19η Κατεπείγουσα Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει...

Συνέχισε να διαβάζεις