Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

«Ο Εμμανουήλ Παπάς»: Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμανουήλ Παπάς» ασχολήθηκε με το ζήτημα των ανοιχτών σχολικών μονάδων στις Σέρρες.

Η δήλωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 02-11-20 ασχολήθηκε με το ζήτημα των ανοιχτών σχολικών μονάδων στις Σέρρες και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Η διασπορά του ιού στο νομό Σερρών έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με πολύ υψηλό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθημερινά και από σήμερα το πρωί η ΠΕ Σερρών εισήλθε σε καθεστώς τοπικού lockdown με ανοιχτά μόνο τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια, ενώ τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια κλείνουν.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 69919, ΦΕΚ 4831/Β/2-11-2020 λαμβάνονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι κλειστές σχολικές μονάδες ανέρχονται στις 7 και τα κλειστά τμήματα σε σχολεία στα 28. Ωστόσο σε 350 ανέρχονται τα ύποπτα κρούσματα επαφών που σχετίζονται με σχολικές μονάδες.

Η Π.Ε. Σερρών  παραμένει στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών δέχεται ασφυκτική πίεση σε περιστατικά COVID-19.

Lavera

Επειδή η Δημόσια Υγεία του Σερραϊκού λαού είναι σε επικίνδυνη τροχιά και τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι άκρως δυσάρεστα, επιβάλλονται επιπλέον μέτρα προστασίας των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Εμμ. Παπάς» προτείνει:

  1. Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών άμεσα για όσο διαρκέσει το τοπικό ή πιθανά γενικό  lockdown.
  2. Την απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων από τους Δήμους της ΠΕ Σερρών.
  3. Τη διενέργεια δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Καλούμε την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν την πρέπουσα σημασία τόσο στην αξία της υγείας όσο και στην αξία της ζωής  του Σερραϊκού λαού και να ανταποκριθούν στο αίτημα του Συλλόγου μας για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην ΠΕ Σερρών.

Διαβάστε επίσης για τον σύλλογο Εμμανουήλ Παπά:

https://www.e-vima.gr/serraika-nea/syllogos-eyeliksia-agwgis/
Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version