Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

Σέρρες: Με μάσκες και μπουφάν άνοιξαν Γυμνάσια και Λύκεια!

Δεύτερη «πρώτη μέρα στο σχολείο» ήταν η χθεσινή για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων του Νομού Σερρών, καθώς τα σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους, ύστερα από 2,5 μήνες, με
αποστάσεις και αντισηπτικά στις αίθουσες, μάσκες και ξεχωριστά διαλείμματα

Από την πλευρά του ο Δήμος Σερρών προχώρησε στην κάλυψη με τη διενέργεια δωρεάν rapid tests όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με στόχο την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του κορωνοϊού στο σύνολο της σχολικής κοινότητας του Δήμου Σερρών

Κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς η Κεραμέως Να κάνουν τεστ

Tα γυμνάσια και τα Λύκεια (εκτός από αυτά στις κόκκινες περιοχές), άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους, εν μέσω όμως της συζήτησης για πιθανό νέο κλείσιμό τους με κύρια αιτία την ραγδαία εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Η υγεία τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών είναι πρωτίστης σημασίας και για αυτό οι καθηγητές είπαν στα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία καλά ντυμένα, αφού για να ανακυκλώνεται ο αέρας στις τάξεις και να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης του κορονοϊού, τα παράθυρα στις τάξεις θα είναι ανοιχτά, για να αερίζονται συνεχώς οι αίθουσες.

Μάλιστα στην περίπτωση του δήμου Σερρών, αλλά και άλλων δήμων της Περιφερειακής μας ενότητας, μοιράστηκαν και καινούργιες μάσκες στα παιδιά.

Τα διαλείμματα μάλιστα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.

Σχολαστικοί είναι και οι καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά..

Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα, συνεχίζει να είναι σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 (edu.testing.gov.gr).

Δωρεάν rapid tests από τον Δήμο Σερρών

Στην κάλυψη με τη διενέργεια δωρεάν rapid tests όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που επαναλειτούργησαν δια ζώσης προχωρά ο Δήμος Σερρών με στόχο την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του κορονοϊού στο σύνολο της σχολικής κοινότητας του Δήμου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Σερρών έχει προαιρετικό χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 edu.testing.gov.gr για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών απαντά στις ανάγκες για προληπτικές εξετάσεις στις σχολικές μονάδες.

Έρχεται, δε, σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που έχει λάβει όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή Σερρών για την υποστήριξη και προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με τη δωρεάν διανομή tablets, τη λειτουργία πυλών θερμομέτρησης, διανομή δωρεάν μασκών, απολύμανση των χώρων και ενίσχυση της καθαριότητας στα σχολεία.

Εξάλλου, ήδη, ο Δήμος Σερρών, πέραν της διενέργειας δωρεάν rapid tests σε εργαζόμενους στον
Δήμο και στις Δημοτικές επιχειρήσεις,

παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ελέγχων στους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, σε σχολικές καθαρίστριες, βρεφονηπιοκόμους και εργαζόμενους στους βρεφικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ
και ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ του Δήμου, καθώς και στους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Δομών Εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Α΄ και Β΄ Βαθμού Εκπαίδευσης Σερρών.

«Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για αυτό τον λόγο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων στον Δήμο μας, λάβαμε μέριμνα, ώστε εκπαιδευτικοί, σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες να εξετάζονται δωρεάν για COVID-19 εφόσον το επιθυμούν.

Έτσι, καλύπτουμε, πλέον, τις ανάγκες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία του Δήμου Σερρών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών έχει ενημερώσει, ήδη, τους διευθυντές και διευθύντριες των Γυμνασίων και Λυκείων για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να πραγματοποιούν rapid tests στο πιστοποιημένο μικροβιολογικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος.

Δείτε επίσης

https://neaserres.gr/kostas-melitos-sygxaritiria-ergo-perifereia-kentrikis-makedonias/
Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version