Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ

Είχαν δεν είχαν οι πολιτικοί μας μας έβαλαν χθες μπροστά στις τηλεοράσεις για να δούμε τις απόψεις τους για την συνταγματική αναθεώρηση

Μόνο που το σύνταγμά μας προβλέπει ότι για να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζονται πρακτικά δέκα χρόνια πολιτικής ζωής σε κάποιον για να τις κάνει.

Και δυστυχώς από θεσμική άποψη, είναι σαφές ότι δεν φαίνεται να πληρούνται οι πολιτικές συνθήκες για να προχωρήσουμε σε μια γενναία αναθεώρηση.

Parfait

Οπότε η κυβέρνηση καλώς ή κακώς δεν θέλει να ανοίξει αναθεωρητικά κεφάλαια γνωρίζοντας ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το ακριβές περιεχόμενο των κεφαλαίων αυτών θα προσδιοριστεί από την επόμενη βουλή στην οποία η ίδια δεν θα έχει πλέον τον πρώτο λόγο.

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τους θεσμούς και ρέπει σε έναν συνταγματικό λαϊκισμό, παρασύροντας ολόκληρο το πολιτικό σύστημα σε μία άχαρη και δυσφημιστική για το πολίτευμα διαδικασία.

Χώρια που σε κάθε συνεδρίαση από εδώ και πέρα το θέμα θα είναι ο Σημίτης και τα λεφτά που βρίσκουν ή δεν βρίσκουν στις τράπεζες.

Βέβαια λίγο πριν τις εκλογές για να απαξιώσουν το ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη, να δείτε ότι θα κάνουν και …βουντού!

Όσο για τις συντάξεις, η κυβέρνηση από οτι φαίνεται πήρε την θετική εισήγηση για να μην κοπούν.

Βέβαια το πρόβλημα τώρα είναι συνταγματικό.

Και αυτό γιατί ένας εργαζόμενος που βγαίνει στην σύνταξη τα τελευταία δύο χρόνια, παίρνει για παράδειγμα 1.000 ευρώ, ενώ ένας που βγήκε πριν τρία χρόνια και δεν του κόβεται η σύνταξη θα συνεχίσει να παίρνει 1.200 ευρώ

Πράγμα που είναι πρόδηλα …αντισυνταγματικό!

Και δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Ωστόσο, αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν το μέτρο της μείωσης των συντάξεων θα ακυρωθεί οριστικά, ή θα μπει στο συρτάρι για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

Γιατί στην Ελλάδα ο διάβολος κρύβεται στις …λεπτομέρειες!

E.B.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version