21/03/2023
9.7 C
Serres

ΘΑΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ: ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ;;

Μπορεί ο γάμος να σκοτώσει τον έρωτα;

Το ερώτημα αυτό φαίνεται να απασχολεί άνδρες και γυναίκες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου. Πολλά ερωτευμένα ζευγάρια ονειρεύονται το γάμο ως τη φυσική κατάληξη της σχέσης τους. Είναι άξιο απορίας, βέβαια, πώς τα ζευγάρια αυτά που πραγματοποιούν τελικά αυτό το όνειρο, καταλήγουν να αισθάνονται εγκλωβισμένα μέσα στα δεσμά του γάμου τους. Ο έρωτας «πεθαίνει» και τη θέση του παίρνει η ρουτίνα, η γκρίνια, ο συμβιβασμός ή ένας καινούριος, παράνομος έρωτας. Ποιος από τους δύο φταίει τελικά;

Πολλά ζευγάρια, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από τη δυσφορία που αισθάνονται μέσα στο γάμο απευθύνονται στον ειδικό όχι τόσο για να βελτιώσουν στοιχεία στη σχέση τους που τους δυσαρεστούν αλλά αναζητώντας απεγνωσμένα τον «ένοχο». Ποιος φταίει τελικά από τους δύο; Η γυναίκα που «αφήνεται» στο μητρικό της ρόλο και παραμελεί τον εαυτό της ή ο άνδρας που καταφεύγει ευκολότερα στην από- φυγή;

Parfait

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές, ο ρόλος του θύτη και του θύματος δεν είναι ξεκάθαρος, οι ρόλοι αυτοί εναλλάσσονται όπως και οι ευθύνες. Τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας πιστεύουν ότι ο «ονειρεμένος» γάμος έρχεται αβίαστα και ως φυσικό επακόλουθο της προσδοκίας τους. Στην πραγματικότητα όμως το να μείνει αναμμένη η φλόγα μέσα στην εστία του γάμου θέλει προσπάθεια και φροντίδα και από του δύο συζύγους. Πάρα πολλά ζευγάρια νοσταλγούν τα πρώτα χρόνια της σχέσης τους, την έντονη ερωτική επιθυμία και το πάθος που είχε ο ένας για τον άλλον. Στόχος τους γίνεται η «επιστροφή» σε ένα στάδιο που έχουν ήδη βιώσει, σε έναν κύκλο της σχέσης τους που έχει κλείσει, δυσκολεύονται να αντιληφθούν πως τα χρόνια που περνούν δεν φέρνουν μόνο την ρουτίνα και το τέλμα αλλά και τη συναισθηματική πληρότητα που έρχεται μέσα από την οικειότητα που αποκτά το ζευγάρι. Στο σημείο αυτό, η απιστία έρχεται ως απάντηση στην απογοήτευση που φέρνει η συνειδητοποίηση ότι το πρώτο στάδιο του έρωτα δε μπορεί να επανέλθει με τον ίδιο τρόπο. Καταφεύγουν λοιπόν στον ενθουσιασμό μιας καινούριας γνωριμίας, όχι τόσο επειδή βρίσκουν στο άλλο πρόσωπο στοιχεία που τους ταιριάζουν περισσότερο, αλλά επειδή βρίσκουν τον ενθουσιασμό που τους λείπει.

Ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας προϋποθέτει κάτι παρά πάνω από έρωτα και πάθος και είναι αλήθεια ότι πολλές φορές, οι υποχρεώσεις στις οποίες καλείται κανείς να ανταπεξέλθει μπορεί να παραγκωνίσουν τη θέση που έχει ο έρωτας στη ζωή του ζευγαριού. Το να πιστέψει κάποιος το ότι αυτό δεν θα συμβεί σε εμένα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτρέψει μία τέτοια κατάσταση. Είναι σημαντικό και ο άνδρας αλλά και η γυναίκα να είναι προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις που φέρνει στη ζωή τους ο γάμος και να συνειδητοποιήσουν ότι το πάθος στη σχέση τους μπορεί να διατηρηθεί εφόσον φροντίζουν και οι δύο για αυτό.


Μιλήστε ερωτικά στο/στη σύζυγό σας. Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια αποκτούν μία πιο «σοβαρή» στάση ο ένας προς τον άλλον, η γλώσσα που χρησιμοποιούν γίνεται πιο άχρωμη όσο περνούν τα χρόνια. Μιλώντας ερωτικά ενισχύεται η ερωτική διάθεση και η αυτοπεποίθηση σας.

Βγείτε ραντεβού! Για τα περισσότερα ζευγάρια, οι υποχρεώσεις είναι σίγουρα πολλές και ο ελεύθερος χρόνος λίγος, αξίζει όμως να βάλετε στο πρόγραμμά σας και ένα ρομαντικό ραντεβού.

Φροντίστε για την ιδιωτικότητα του προσωπικού σας χώρου. Πάρα πολλά ζευγάρια , μετά τη γέννηση των παιδιών τους μοιράζονται ακόμα και το κρεβάτι του μαζί τους, γεγονός που απομακρύνει σεξουαλικά το ζευγάρι.

Δείτε το τελευταίο τεύχος του SocialProfile εδώ: