Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Λύθηκε το πρόβλημα για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ψηφίστηκε  στη Βουλή σημαντική τροπολογία για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να προχωρήσει άμεσα και χωρίς «εμπλοκή» η ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού όσων περιλαμβάνονται στους Οριστικούς Πίνακες Διοριστέων της υπ’ αριθ. 4Κ/2020 Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν νομικό κώλυμα διορισμού ύστερα από την απόφαση υπ’ αριθ. 1548/2022 του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την εν λόγω απόφαση, η προαναφερθείσα προκήρυξη ακυρώθηκε, κατά ένα μέρος  της, εγείροντας σενάρια περί «αναμόρφωσης των πινάκων διοριστέων» και βεβαίως, καθυστέρησης ολοκλήρωσης των διαδικασιών πλήρωσης των προκηρυχθεισών θέσεων.

Ειδικότερα για τους 163 εργαζόμενους, μη επιτυχόντες του διαγωνισμού, η διάταξη προβλέπει την πρόσληψή τους σε προσωποπαγείς θέσεις τακτικού προσωπικού του οικείου δήμου.

Lavera

Οι παραπάνω εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο ΑΣΕΠ εντός 30 ημερών από την δημοσίευση της διάταξης, εφόσον συντρέχουν οι εξής δύο προϋποθέσεις:

Πρώτον, εφόσον άσκησαν εμπρόθεσμα αίτηση ακυρώσεως κατά της υπ’ αρ. 4Κ/2020 προκήρυξης του ΑΣΕΠ ή υπέβαλαν αίτηση θεραπείας κατά των οριστικών πινάκων διοριστέων, ή  αίτηση προς το ΑΣΕΠ ύστερα από  τη δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ.

Δεύτερον, εφόσον η συνολική τελική βαθμολογία υπερβαίνει τη βαθμολογία του τελευταίου διοριστέου στην αντίστοιχη θέση προτίμησής του, μη υπολογιζόμενου του κριτηρίου της ειδικής εμπειρίας και με την επιφύλαξη του κριτηρίου της εντοπιότητας.

Η πρόσληψή τους θα γίνει με απόφαση δημάρχου.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version