20/04/2024
21.4 C
Serres

TO ΤΣΙΖΚΕΙΚ NUTELLA ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 6 ΥΛΙΚΑ!

Array

Από τα “ευκολάκια¨ της διάσημης Nigella Lawson

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, μαγειρικά, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που λατρεύουν να περνάνε ώρες στην κουζίνα και να μαγειρεύουν περίπλοκες συνταγές και σε αυτούς που θέλουν πολύ γρήγορα να έχουν κάτι αξιοπρεπές που δεν θα φέρει το χάος στην κουζίνα και δεν θα τους φάει όλη τη μέρα.

Ένα από τα στάνταρντς της ζαχαροπλαστικής για αυτές τις μέρες, είναι τα τσιζκέικ. Και εδώ όμως, υπάρχουν δύο δρόμοι να διαλέξεις: αυτά που θέλουν ψήσιμο και μεγάλη αναμονή και τα τα “ευκολάκια”. Αυτές τις μέρες το ίντερνετ έχει ανοίξει τα μαγειρικά βιβλία και παρουσιάζει ιδέες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στα “ευκολάκια” που προαναφέραμε, φαίνεται πως επικρατεί και το No-Bake Nutella Cheesecake της διάσημης τηλέ – μαγείρισσας και συγγραφέως Nigella Lawson.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Οι λόγοι της επιτυχίας του είναι προφανώς δύο: δεν θέλει ψήσιμο και έχει Nutella!

Τα υλικά για αυτό το τσιζκέικ που παρουσιάζεται στο Food52 και θα σας βγάλει 8 μεγάλα ή 12 κανονικά κομμάτια :
– 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive

– 75 γραμμάρια βούτυρο


– 400 γραμμάρια Νutella

– 100 γραμμάρια καλοψημένα φουντούκια

– 500 γραμμάρια καλής ποιότητας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

– 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη


Σπάστε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από τη Νutella που έχετε. Ανακατέψτε καλά με κουτάλα ή σε ένα μίξερ. Προσθέστε 25 γραμμάρια / 3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.

Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε στο ψυγείο τη βάση για να ξεκουραστεί.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια απλά θα απλώσουμε απαλά το μείγμα τυριού στο τσέρκι με τη ζύμη της βάσης και θα πασπλίσουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια αφού τα έχουμε χοντροκόψει.

Το μυστικό της Nigella Lawson για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να κάνετε λίγη υπομονή και να κόψετε το πρώτο κομμάτι μόνο αν το γλυκό έχει περάσει 3- 4 ώρες στο ψυγείο.

via

 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εορτολόγιο 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ti γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας Σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Ζακχαίου του Αποστόλου και του Οσίου...

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Στο ίδιο έργο θεατές…….

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα-ΠΣ Σερρών, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ασχοληθεί εκ νέου με θέματα που αφορούν την...

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Η κα.Μητλιάγκα μέμφεται τους συμβασιούχους

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στις 17/4/2024 παρέμβαση έκαναν οι «συμβασιούχοι Covid», που εδώ και 4 χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο...

Στη Θεσσαλονίκη η 1η σύσκεψη “Φίλων του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη”

Πραγματοποιήθηκε (την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024) στην κατάμεστη αίθουσα της επιθεώρησης πολιτισμού “ΕΝΕΚΕΝ” στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη οργανωτική σύσκεψη των “Φίλων του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη”. Εισηγητής...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εορτολόγιο 15 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη του Αγίου Λεωνίδη Ιερομάρτυρος και του Άγιου Κρήσκη του Μάρτυρα Σήμερα, σύμφωνα...

Παύλος Κοντογιαννίδης: Εγώ δημιούργησα έμμεσα τα πρωινάδικα

Τους έλεγα ότι παίζουν τον ρόλο του ψυχοθεραπευτή, δήλωσε ο ηθοποιός Ο Παύλος Κοντογιαννίδης μίλησε για το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» και υποστήριξε ότι...

Πρωταθλητής του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τρίτη φορά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (6-1, 6-4) στον τελικό του Μόντε Κάρλο και σήκωσε τον πρώτο τίτλο για τη...

Συνέχισε να διαβάζεις