Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

Και οι Τούρκοι επιλέγουν την Κυριακή 9 Απριλίου: Μαζί και στις …εκλογές;

Οι δικές μας εκτιμήσεις για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα αναφέρουν τα εξής:
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου λογικά θα δημοσιευτεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.
Την Κυριακή των Βαΐων θα στηθεί η πρώτη κάλπη, ενώ στις 20 Απριλίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Βουλής με τη νέα σύνθεσή της για να ορκιστούν οι βουλευτές και να εκλέξει προεδρείο.
Το Σάββατο 23 Απριλίου θα σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς στο μεταξύ έχουν, θα έχουν αποβεί άκαρπες οι διερευνητικές εντολές που θα δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, όπως και η σύσκεψη με όλους τους αρχηγούς για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.
Την Δευτέρα 25 Απριλίου θα γίνει η διάλυση της Βουλής για την επαναληπτική προσφυγή στις κάλπες.
Την Κυριακή 21 Μαΐου, θα γίνουν οι δεύτερες, με την ελπίδα ότι το νέο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, με το οποίο θα γίνει η κατανομή των βουλευτικών εδρών στα κόμματα, θα δώσει πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών στο πρώτο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Εφόσον το αποτέλεσμα που θα εξαχθεί από την επαναληπτική εκλογή είναι το προσδοκώμενο από την ηγεσία του κόμματος που θα κόψει πρώτο το νήμα της κάλπης, τότε την επομένη μέρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα παραδώσει τη σκυτάλη στον νέο πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης που τις επόμενες μέρες θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, το ελληνικό εκλογικό χρονοδιάγραμμα θα διαρκέσει γύρω στις 70 ημέρες, εκ των οποίων για σχεδόν ενάμιση έως δύο μήνες την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση. 

Η ευχή και η ελπίδα είναι το διάστημα αυτό να έχει κριθεί το εκλογικό παιχνίδι στη γείτονα χώρα και οι σχέσεις των δύο χωρών να έχουν αρχίσει να μπαίνουν στα πολυπόθητα «ήρεμα νερά». 

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό ημερολόγιο της γειτονικής χώρας, φαίνεται να έχει κυκλώσει ο Ερντογάν και αυτός την Κυριακή 9 Απριλίου, η οποία εξακολουθεί να είναι και η πιο πιθανή για να στηθεί η πρώτη κάλπη στη δική μας χώρα.

Εντός του Απριλίου, η επόμενη πιθανή ημερομηνία για τις τουρκικές εκλογές είναι η τελευταία Κυριακή του μήνα, δηλαδή στις 30 Απριλίου, ενώ αν επιλεγεί ο Μάιος, τότε θεωρούνται πιθανές οι δύο πρώτες Κυριακές, δηλαδή στις 7 και στις 14 του μήνα. 

Εκτός και αν δεν του «βγουν τα κουκιά» του Τούρκου προέδρου και πάει στο απώτατο χρονικό σημείο που είναι η 18η Ιουνίου.

Κάτι που δεν θα του δίνει καμιά ελπίδα επανεκλογής

Συνεπώς πρέπει να  βγουν όλα τα καλά σενάρια, μιας και ο στόχος είναι πάνω από όλα η πατρίδα!

Και το να μην μείνουμε για πολύ καιρό με υπηρεσιακό πρωθυπουργό

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version