Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Τσακαλώτος: Εξυμνεί την Μαίρη Συνατσάκη και ζητά “προοδευτική κυβέρνηση”

Από την Σκάρλετ Γιόχανσον στην… Μαίρη Συνατσάκη πήγε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος την επικαλέστηκε με αφορμή τα όσα είπε στο βίντεο που έκανε η Μαίρη Συνατσάκη ως αντίδραση για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας που τελικά ακυρώθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Ο κ. Τσακαλώτος θέλοντας κατά την χθεσινη ομιλία του (16/6) στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, να σχολιάσει, την θέση της γυναίκας και αν νιώθει ασφάλεια, ενέπλεξε και το Συνέδριο Υπογεννητικότητας που αναβλήθηκε.

“Έχετε ένα τεράστιο έλλειμμα: εργαζόμενοι σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, νέοι άνθρωποι που είναι μεταξύ χαμηλόμισθης εργασίας και καμίας εργασίας, νέοι και νέες χωρίς καμία προοπτική για επαγγελματική εξέλιξη και – σε λίγο – νέοι και νέες χωρίς προοπτική κάποιας σύνταξης” είπε ο πρώην υπουργός.

“Το περιμένουμε και αυτό το νομοσχέδιο. Και τι λέτε, λοιπόν, στα παιδιά; Τους λέτε ”Κάντε παιδιά, κάντε οικογένεια” και στέλνετε τους Βουλευτές σας να μιλήσουν σε απαράδεκτα συνέδρια, με απαράδεκτα μηνύματα που στοχοποιούν τις γυναίκες”, πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ο Ε. Τσακαλώτος επέπληξε την Δόμνα Μιχαηλίδου και …αποθέωσε την Μαίρη Συνατσάκη!

“Δεν φταίνε οι γυναίκες. Φταίνε νομοσχέδια σαν αυτά. Και μην το ακούτε από εμένα.

Lavera

Ακούστε το από τη Μαίρη Συνατσάκη που έκανε από τα πιο καλά πολιτικά βίντεο που έχω δει.

Που αναρωτιέται πώς να κάνεις παιδί πριν τα 40:

Όταν δεν έχεις αρχικά δουλειά ή έχεις δουλειά και πληρώνεσαι τόσο, που οριακά τα βγάζεις πέρα; ·

Όταν δεν στηρίζονται οι μονογονεϊκές οικογένειές και οι άνεργοι γονείς;

Εσείς δεν θα το έχετε δει, αλλά εξακόσιες χιλιάδες άνθρωποι το έχουν δει, κ. Μιχαηλίδου”!


Δείτε το απόσπασμα στο 8:30:

“Προοδευτική κυβέρνηση με ΚΚΕ και ΜέΡΑ25”
Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ επεσήμανε ότι “εμείς θα παίξουμε στο ισχυρό σας χαρτί. Στην ασφάλεια.

·Θα έχουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική όπου ο κόσμος της εργασίας θα είναι στον πυρήνα της. Με αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, με συλλογικές συμβάσεις κλπ. Μια ανάπτυξη που βασίζετε σε νέες δουλειές νέες υπηρεσίες νέα προϊόντα.

·Με ένα ρυθμιστικό πλαίσιο και ένα ΣΕΠΕ που οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες θα ξέρουν ότι το κράτος είναι δίπλα τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία

·Αλλά και ασφάλεια παντού. Στην υγεία όπου δεν θέλουμε καμία και κανείς να φοβάται ότι σε μια δύσκολη στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί

·Αλλά και μια πολιτική για τις πόλεις, τις περιφέρειες, της γειτονιές που δημιουργεί ασφάλεια επειδή θα υπάρχουν καλά σχολεία, ασφαλείς γειτονιές με δυναμικό παραγωγικό ιστό”.

Για το λόγο αυτό, κατέληξε, “αυτό σημαίνει ασφάλεια για μας. Αυτό σημαίνει μια προοδευτική κυβέρνηση. Σε αυτό καλούμε το ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ να συζητήσουμε για το τι σημαίνει ασφάλεια, τι σημαίνει ανάπτυξη, πως μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα”.

Η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί τι “πήγε λάθος” στο σποτ
Υπενθυμίζεται ότι η Μαίρη Συνατσάκη ξεκινά το βίντεό της μιλώντας για την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, τονίζοντας πως “είμαστε μια κοινωνία που δεν αντέχει να μιλάει για το σεξ”, ενώ στη συνέχεια σημειώνει πως τα νεαρά κορίτσια εξαιτίας αυτού δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για το σώμα τους.

Συνεχίζοντας, η γνωστή influencer αναφέρει: “Πώς να κάνεις παιδί πριν από τα 40, όταν δεν έχεις αρχικά δουλειά ή έχεις δουλειά και πληρώνεσαι τόσο, που οριακά τα βγάζεις πέρα μόνη σου;

Και το κράτος τα τελευταία χρόνια έχει κόψει κάτι λίγα επιδόματα που έδινε για τα παιδιά, γιατί τι είμαστε;

Καμία αναπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα που θα στηρίξει οικονομικά τα παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανεργους γονείς, ανήλικες μητέρες και νέα ζευγάρια;”.

Η Μαίρη Συνατσάκη προσθέτει πως τα θέματα υπογονιμότητας είναι 40% γυναικεία υπόθεση, 40% αντρική και 20% άγνωστες αιτίες.

Με σκωπτικό ύφος, η ίδια αναφέρει πως στο συγκεκριμένο σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας δεν συμμετείχε κανένας άνδρας, αφού προφανώς όλη η ευθύνη “πέφτει” πάνω στη γυναίκα και στο ότι… αποφάσισε να αφοσιωθεί στην καριέρα της.

“Ξεχάσαμε να πούμε ότι η υπογονιμότητα μπορεί να σχετίζεται με το 4 μπροστά από την ηλικία μας, αλλά μπορεί να σχετίζεται και με το 3 και με το 2.

Γιατί εκτός από καριέρα μπορεί να έχεις πολυκυστικές ή να έχεις περάσει κάποιο καρκίνο ή 1 εκατομμύριο άλλα πράγματα”.

Κλείνοντας το βίντεο, η Μαίρη Συνατσάκη σχολιάζει το γεγονός ότι στο Συνέδριο Γονιμότητας θα μιλούσαν ιερείς, πολιτικοί και αποκλειστικά άνδρες γυναικολόγοι, κι όχι γυναίκες που έχουν βιώσει σε διαφορετικές ηλικίες και για διαφορετικούς λόγους το ζήτημα της υπογονιμότητας.

“Τι ήθελε να πει κανονικά το σποτ για το #συνεδριο αλλά το παρεξηγήσαμε. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για όλ@ μας από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται. Κάντε το σωστά και θα είμαστε ολ@ μαζί σας”, γράφει στη λεζάντα του βίντεο.

Δείτε το βίντεο της Μαίρης Συνατσάκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version