Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Γιώργος Τσιμερίκας: 9.000.000€ χρειάζονται τα σχολικά κτίρια των Σερρών

Επισκέφθηκα χθές την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών και ενημερώθηκα για τα θέματα της αρμοδιότητας  τους από  τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νυχτοπάτη, την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κατερίνα Μαρινάκη και τον Προϊστάμενο έργων κ. Πουρπούρη Χρήστο αναφέρει ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Γιώργος Τσιμερίκας για το ζήτημα των σχολικών κτιρίων.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος απο επιτροπή  της στατικότητας του γηπέδου στην οποία ανατέθηκε το έργο με απευθείας ανάθεση ύψους 370.000€.

Ενώ γνωρίζει η Δημοτική αρχή τις εκκρεμότητες ασφαλείας του γηπέδου και υπήρχε εγκεκριμένη χρηματοδότηση 1.000.000€από το 2021.

Parfait

Με την παρούσα κατάσταση και όπως αυτή μπορεί να βελτιωθεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει περίπτωση να δοθεί από την αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας άδεια καταλληλότητας του δημοτικού γηπέδου Σερρών για τέλεση αγώνων;

Η απάντηση νομίζω είναι απλή. 

Ποιός πρέπει να χρεωθεί αυτή την ΑΔΡΑΝΕΙΑ και την ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ;

Εν κατακλείδι η άποψη και πρόταση μιας , είναι ότι οι εγκαταστάσεις δεν πρέπει να εγκαταλείπονται αλλά να υπάρχει  προληπτικός έλεγχος και περιοδική συντήρηση τους , ώστε να μην προκαλούνται εκτεταμένες ζημίες που απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αποκατάσταση τους. Φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια ΚΥΡΙΩΣ όμως τα ΣΧΟΛΕΙΑ.

Φωτεινή απόδειξη το γεγονός ότι μετά το τραγικό ατύχημα της 5ης Δεκέμβριου 2022 στο 9ο Δημοτικό σχολείο ο Δήμος έλεγξε τα σχολικά κτίρια και υπολόγισε ότι απαιτούνται 9.000.000€.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ 

Χρειάζεται επανακαθορισμός των προτεραιοτήτων.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version