25/04/2024
17.5 C
Serres

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ… ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ!

Array

Τυροπιτάκια… τα τέλεια

Ιδιαίτερα για τα παιδιά, δεν θα βρείτε καλύτερο σνακ.

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 πακέτο [250 γρ.] βιτάμ
1 κ.γ. αλάτι

procredit bank serres epimelitirio

Για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
100 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
150 γρ. κεφαλογραφιέρα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
2 αυγά + 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
2 κ.σ. γάλα
σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής
Για τη ζύμη:


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα ανακατεύουμε πρώτα με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια ή τα χτυπάμε με το με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τη τη μπάλα ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο λεπτό, με πάχος όχι περισσότερο από ½ εκ. Με ένα πιατάκι του καφέ (ή με ένα στρογγυλό κουπ πατ με διάμετρο 8 – 10 κ.) κόβουμε στρογγυλά δισκάκια ζύμης. Παίρνουμε τα περισσεύματα ζύμης και τα ανοίγουμε και αυτά με τον πλάστη, φτιάχνοντας άλλο ένα φύλλο, μικρότερο μεν, το ίδιο λεπτό δε.
Βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στο μέσον κάθε δίσκου και κλείνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι τον κρόκο του αυγού με το γάλα και με το μείγμα αυτό αλείφω όλα τα τυροπιτάκια. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι ή τον παπαρουνόσπορο και τα ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. (Μπορούμε να “καβουρντίσουμε” το σουσάμι στο γρίλ και να πασπαλίσουμε τα τυροπιτάκια).

Προαιρετικά πασπαλίστε τα με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.


via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Light: «δεν θα αλλάξουμε τους στίχους μας επειδή τους ακούει το 8χρονο παιδί...

O γνωστός στη νέα γενιά τράπερ Light, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ξέσπασε με αφορμή τα σχόλια κάποιων παρουσιαστών για την τραπ...

Ο 11χρονος Θοδωρής παλεύει με τον καρκίνο και δώρισε το επίδομα του σε...

Ο 11χρονος Θοδωρής από τον Τύρναβο δίδαξε το μεγαλείο της ψυχής του, αποκαλύπτοντας ότι αποφάσισε να προσφέρει ως δωρεά το επίδομά που λαμβάνει στον...

«Και σκ@τα μπορώ να καθαρίσω για το παιδί και τη γυναίκα μου»: Ξεσπά...

Ο Άρης Τσάπης αυτή την περίοδο δεν εργάζεται ως ηθοποιός, αλλά εργάζεται σε ταβέρνα και δέχτηκε γι’ αυτό ορισμένα κακεντρεχή σχόλια! Ο Άρης Τσάπης αυτή την περίοδο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Δεν έχω ψωνίσει ποτέ μου από την λαϊκή και δεν φοράω...

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου έδωσε συνέντευξη σε δημοσιογράφους από ψυχαγωγικά μέσα ενημέρωσης, όπου αναφέρθηκε στον λόγο πίσω από την απόφασή της να μη φορά ποτέ ρούχα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μεγάλα νέα για σuνταξιоύχоυς: Επιστρоφή 13ης και 14ης σύνταξης – Απόφαση για τα Δώpα

Συνταξιούχοι: Ανακοινώνεται η δικαστική απόφαση για το αν θα επιστρέψουν ή όχι τα Δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας. Οι προϋποθέσεις για αναδρομικές πληρωμές...

6 ερωτήσεις από τη Κέλυ Βαλταδώρου για τις εργασίες στη περιφερειακή οδό Σερρών

Το ζήτημα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης στην περιαστική οδό της πόλης των Σερρών και την αναβάθμιση αυτής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, καθώς και...

Μόνικα Μπελούτσι: Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο

Το ότι ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ, επισήμανε η ηθοποιός Η Μόνικα Μπελούτσι έδωσε μία συνέντευξη σε περιοδικό, αναφερόμενη στο πέρασμα του χρόνου,...

Συνέχισε να διαβάζεις