21/07/2024
33 C
Serres

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Ο Δήμος Σερρών θα συνεχίσει να επενδύει στον αθλητισμό!

Array

Ο Δήμος Σερρών θα συνεχίσει να επενδύει στον αθλητισμό τόνισε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα κατά την συνάντηση με τους παίδες του Πανσερραϊκού.

Την παιδική ομάδα του Πανσερραϊκού που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Κεΐσογλου και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Νάσου Παπαδόπουλου.

mitliagka paidiko panserraikos varvara serres ekasamath2 11zon

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τους αθλητές και τον προπονητή της ομάδας, τους συνεχάρη για τη νίκη τους, και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Παίδων που θα πραγματοποιηθεί στη Ξάνθη από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2024. «Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, καλή επιτυχία στους αθλητές της ομάδας του Πανσερραϊκού, οι οποίοι κατάφεραν κάτι μοναδικό για τα δεδομένα του σερραϊκού μπάσκετ, κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Οι Σέρρες, έχουν ιστορία στο μπάσκετ, γι’ αυτό και ο Δήμος Σερρών, θα συνεχίσει να επενδύει στον αθλητισμό» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα.

Ο προπονητής της ομάδας κ. Βαγγέλης Σαμαράς, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την στήριξη, τονίζοντας ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας κι αυτό αποδεικνύεται σε κάθε αγώνα. «Όλοι είμαστε μια οικογένεια και μαζί καταφέραμε να φτάσουμε σ΄ αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι αρχηγοί της ομάδας Απόστολος Γκαβανόζης και Βαγγέλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι τόνισαν ότι η ομάδα θα συνεχίσει την προσπάθειά της, για πολλές ακόμη επιτυχίες στο μέλλον.

Η ομάδα των Σερρών βρίσκεται στον Β´ όμιλο μαζί με το Περιστέρι, το Ηράκλειο και τον Προμηθέα Πατρών, ενώ στον Ά όμιλο συμμετέχουν ο Ολυμπιακός, η ΔΕΚΑ, ο Πανιώνιος και ο Γ.Σ. Ιτέας.


Δήμος Σερρών: Ενημέρωση για τη αποκομιδή των απορριμμάτων κατά τον καύσωνα

kafsonas nomos serron serres e vima neaserres 3 11zon

Σε περιόδους εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και εκδήλωσης καύσωνα, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα μέτρα και τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, για την προστασία των εργαζομένων και την αποφυγή της έκθεσης τους κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής, κρίνει αναγκαίες έκτακτες μεταβολές στο ωράριο εργασίας τους τροποποιώντας παράλληλα τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων και των οχημάτων για την πλύση των κάδων και τη σάρωση οδών, πλατειών και κ/χ, οχημάτων για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων.


Υπενθυμίζουμε στους πολίτες την υποχρέωση τους για την απόρριψη των σύμμεικτων απορριμμάτων τους σε καλά δεμένες σακούλες και όχι χύμα μέσα στους πράσινους ή μεταλλικούς κάδους.

Στους μπλε κάδους απορρίπτονται χύμα καθαρές τις συσκευασίες που ανακυκλώνονται (χάρτινες, μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες).

Έξω από τους κάδους απαγορεύεται η απόρριψη απορριμμάτων.

Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μη βγάζουν ογκώδη αντικείμενα την περίοδο αυτή.Μαθητές του Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

mouseio fisikis istorias serres episkepsi mathiton 11zon

Μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου του Δήμου Σιντικής πραγματοποιήσαν, εκπαιδευτική επίσκεψη, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορία των Σερρών, συνοδευόμενοι από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου, γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, τον ποταμό Στρυμόνα και την Λίμνη Κερκίνη.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχθηκαν στο μουσείο, εκτός από τους ξεναγούς, ο λύκος και το ελάφι, που «βγήκαν» από τις προθήκες με τη βοήθεια της τρισδιάστατης απεικόνισης 3D και καθ’ όλη την διάρκεια της περιήγησης ήταν στο πλευρό των παιδιών.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, έχοντας την δυνατότητα να μάθουν για το φυσικό περιβάλλον και να το σεβαστούν ως ενήλικες.


Δήμος Σερρών: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

dimotiko simvoulio serron

Κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13-6-2024, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Επαναφορά του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών, μετά τη διενέργεια των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024

ΘΕΜΑ 2ο:Ορισμός της ημερομηνίας από 17 έως 21 Ιουνίου 2024 για την πραγματοποίηση της ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 2024

ΘΕΜΑ 3ο: Καθορισμός τέλους χρήσης χώρου για την πραγματοποίηση της Ανθοκομικής Σερρών

Η Συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι:

1) Ο χώρος της ΚΕΔΗΣ δεν κλιματίζεται επαρκώς και ως εκ τούτου κρίνεται ακατάλληλος λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, προκύπτει δε άμεσα η ανάγκη επαναφοράς του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών στην αίθουσα συνεδριάσεων <Κωνσταντίνος Καραμανλής> της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για την πραγματοποίηση των επερχόμενων συνεδριάσεων.
2) «Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού Λειτουργίας της ανθοκομικής Δήμου Σερρών που εγκρίθηκε με την με αριθμό 185 /2024 (ΑΔΑ: 9Ε40Ω10-ΧΦΘ) το δικαίωμα ορισμού της ημερομηνία καθορίζεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν τούτου και αφού έχει παρέλθει η 12 Ιουνίου προτείνεται νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ από 17 έως 21 Ιουνίου 2024.» Το θέμα είναι αναγκαίο να συζητηθεί άμεσα προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της, σε εύλογο χρόνο και προγενέστερο από τις 17 Ιουνίου.
3) Το θέμα είναι αναγκαίο να συζητηθεί άμεσα προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον καθορισμό τέλους χρήσης χώρου για την υλοποίηση της ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, σε εύλογο χρόνο και προγενέστερο από τις 17 Ιουνίου.

Ο χρόνος έναρξης και λήξης της συνεδρίασης καθορίζεται από τις 11:30 έως τις 13:00 αντίστοιχα και ο τρόπος επικοινωνίας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, κ.ά.).

Η καταγραφή τυχών απόψεων και τοποθετήσεων των μελών καθώς και οι ψήφοι επί της πρότασης αποδεικνύονται από αποστελλόμενο έγγραφο (ή ηλεκτρονικό μήνυμα) στην παρακάτω δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] ή μέσω sms στο τηλέφωνο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών.

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

ΠΔΣΟ – ΠΑΣΚΟ & Σ: Αλαζονείας ούτις εκφεύγει δίκην

Για μία ακόμη χρονιά η κυβέρνηση, παρ όλες τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της, συνεχίζει την ίδια απαράδεκτη τακτική σε σχέση με την διαδικασία...

Βασίλης Τερζής: Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα

Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα, πολύ χρήσιμα και τα δύο «όταν χρειάζονται δέκα γνωστικοί για να βγάλουν από το πηγάδι κάτι που...

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει τη Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:05 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 38η Τακτική Μεικτή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει δια ζώσης...

ΓΣΕΒΕΕ : Οι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος να επεκταθούν και στα...

Αφενός για να μην βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο κλεισίματος χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφετέρου για να μην αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές τους, πρέπει να...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μειωμένο εισιτήριο από το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Σερρών ενόψει της πρεμιέρας της παράστασης «Λυσιστράτη»

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε ακόμα μια συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Σερρών Α.Ε προσφέρουν τη μετακίνηση του κοινού με μειωμένο εισιτήριο, ΑΠΟ & ΠΡΟΣ...

Πολλές περιοχές της χώρας υποφέρουν από λειψυδρία

Επειδή οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι βασικό θέμα συζήτησης, καλό θα ήταν να σημειώσουμε το ακόλουθο σχήμα που πρωτοεμφανίζεται το φετινό καλοκαίρι. Ο Ιούνιος ήταν...

Σέρρες: Πρωτιά σε… θερμοκρασία

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η περιοχή όπου καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα, ήταν η Κερκίνη Σερρών με...

Συνέχισε να διαβάζεις