Λουκέτο στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στις Σέρρες

Λουκέτο στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στις Σέρρες

Τα εργοστάσια ζάχαρης της ΕΒΖ σε Σέρρες και Ορεστιάδα οδηγούνται σε  οριστικό κλείσιμο.

Ο κύβος έχει ουσιαστικά ριφθεί απλώς ακόμη η διοίκηση της Εταιρείας δεν προχωράει σε σχετικές ανακοινώσεις, ενώ όλοι γνωρίζουν εκ των προτέρων, τι θα προτείνει ως προς το συγκεκριμένο θέμα μιας και η μελέτη αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά από εισήγηση εταιρείας συμβούλων.

Το «πού πάει το πράγμα» αποκαλύφθηκε και από την ατζέντα των θεμάτων που είχαν συμπεριληφθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, προγραμματισμένου για τις 7 Φεβρουαρίου.

Πρώτο και κύριο θέμα συζήτησης ήταν η «Λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος- Καλλιέργεια μόνο στους τομείς ευθύνης του εργοστασίου Πλατέος – οριστική παύση λειτουργίας των εργοστασίων Ορεστιάδος και Σερρών».

Θα μου πεις οι δικοί μας βουλευτές και κυρίως βουλευτίνες που είναι;

Που έλεγαν ότι δεν θα κλείσει και θα ξανανοίξουν το εργοστάσιο;

Α ξέχασα!

Τότε ήταν προεκλογική η περίοδος…

To εργοστάσιο του Πλατέος, όπως προκύπτει, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν  θα λειτουργήσει και θα παραλάβει τεύτλα από τις περιοχές ευθύνης του, που έως σήμερα είναι μεγάλες εκτάσεις στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας, Κοζάνης και Λάρισας.

Μάλιστα, όπως λένε παραγωγοί, οι μεγάλες αυτές ποτιστικές εκτάσεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το Πλατύ και οι αγρότες μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα τεύτλα, δηλαδή η βιομηχανία δεν επιβαρύνεται από το μεταφορικό κόστος, οπότε μοναδική εξαίρεση επιβάρυνσης αποτελούν οι περιοχές Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Λάρισας.

Μέχρι σήμερα, το μόνο που φαίνεται βέβαιο είναι, ότι τα εργοστάσια σε Σέρρες και Ορεστιάδα κλείνουν, η τευτλοκαλλιέργεια στις περιοχές ευθύνης τους σταματάει, ενώ βεβαίως η εταιρεία θα πρέπει να ανακοινώσει τι προτίθεται να κάνει με τους 94 εργαζομένους της σε αυτές τις μονάδες.

Για αναδιάρθρωση της εταιρίας ούτε λόγος…

Και για κλείσιμο των εργοστασίων επίσης!

Οπότε πάμε όπου μας βγάλει ο δρόμος…

Related posts

Read previous post:
Δημαρχών ο Ηλίας Γκότσης

Το Δημαρχείο Σερρών επισκέφτηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές τους από την Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Πολωνία, στα πλαίσια του...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr