Μας δουλεύει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ;

Μας δουλεύει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν φτάνει που κοροϊδεύουν μήνες τους απλήρωτους τευτλοκαλλιεργητές πηγαίνοντας την εξόφληση τους για την σοδειά του 2017 όλο και πιο πίσω, τώρα μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης όπως καταγγέλουν τους έβρισε χυδαία, όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν ζητώντας να μάθουν πότε τελικά θα πάρουν τα χρήματα τους.
Άκου εκεί να πει πως …“Σας έχω γραμμένους στ’ αρ… μου”;
Και άντε κάποτε έφταιγαν οι άλλοι…

Είναι δυνατόν να καταγγέλλουν οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑιοι τους δικούς τους;

Και όμως είναι!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν,  χαιρετίζει την κινητοποίηση των τευτλοπαραγωγών και εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της και την αλληλεγγύη της  στο δίκαιο αγώνα τους.

Θεωρούμε λένε χωρίς ντροπή ότι, η κινητοποίηση αυτή, πηγάζει μέσα από την ίδια την ανάγκη των αγροτών για επιβίωση, την ανάγκη να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Παράλληλα, θέλουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά, να καταδικάσουμε τη χυδαία φραστική υβριστική επίθεση που εξαπόλυσε ο Γεράσιμος Τσιαπάρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, και πρώην εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατά των αγωνιζόμενων τευτλοπαραγωγών.

Οι ύβρεις σε συνδυασμό με τις εμπρηστικές δηλώσεις του, για την τύχη και την προοπτική της Βιομηχανίας Ζάχαρης και των εργοστασίων της αποτελούν αποκαλυπτικά στοιχεία για  τη στόχευση συγκεκριμένων κύκλων. Στόχευση που επιδιώκει την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΕΒΖ.

Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να απομακρύνει άμεσα τον υβριστή από το διοικητικό συμβούλιο της  Ελληνικής Βιομηχανίας  Ζάχαρης ΑΕ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ επαναδιατυπώνει και σήμερα  την πάγια θέση της για την επιβίωση και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Με μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της, τη βιωσιμότητά της, καθώς και την ανάπτυξη της τευτλοπαραγωγής στην χώρα μας.

Η επερχόμενη απελευθέρωση της παραγωγής και η κατάργηση των ποσοστώσεων, δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην ευρωπαϊκή αγορά και η τοποθέτηση της ΕΒΖ μέσα σε αυτό, προϋποθέτει την στήριξη και ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας και την πλήρη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού, με εισαγωγή οργανωτικών, παραγωγικών και τεχνολογικών καινοτομιών και αξιοποίηση της παραδοσιακά ισχυρής θέσης της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΒΖ μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος κρίκος στην ευρύτερη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας και ιδίως των τευτλοπαραγωγικών περιοχών της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης. Αντιμετωπίζοντας  τις παθογένειες και τα προβλήματα του παρελθόντος σε συνεργασία με τους αγρότες και με σταθερά βήματα μπορεί να προχωρήσει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των παραγωγικών της δραστηριοτήτων.

Με ανοιχτά όλα τα εργοστάσια της.»

Εργοστάσια βέβαια που καθημερινά τα κλείνει η δική τους κυβέρνηση!

Δεν …τρελαίνεστε;

 

 

 

 

Γιατί τι νομίζεται ότι θα γίνει στα εργοστάσια Ζάχαρης;

Με την κατάσταση ως έχει θα προταθούν μειώσεις του μισθούς και μάλιστα μεγάλες ενώ πιθανόν το σχέδιο που ετοιμάζουν προβλέπει κλείσιμο του εργοστασίου Ορεστιάδας και διατήρηση σε λειτουργία μόνο του ζαχαρουργείου στο Πλατύ.
Η εταιρεία, με τα δάνεια που την βαρύνουν (περί τα 162 εκατ. ευρώ), με υψηλό βιομηχανικό κόστος λόγω και της περιορισμένης παραγωγής τεύτλων και, χωρίς κεφάλαια κίνησης να στηρίζουν τη λειτουργία της, χρειάζεται γερές ενέσεις ρευστότητας για να προσπαθήσει να ανακάμψει κρατώντας και ενισχύοντας την τευτλοκαλλιέργεια.
Με μία κουβέντα, χρειάζεται, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα θέλει, εννοείται, να αξιοποιήσει και το πολύ καλό asset των δύο θυγατρικών της Σερβίας ενισχύοντας παράλληλα την καλλιέργεια τεύτλων στην Ελλάδα, από τη στιγμή που οι αγρότες έχουν συμφέρον να παραμείνουν στη συγκεκριμένη εκμετάλλευση.

Και μη νομίζεται ότι οι αγρότες δεν ξέρουν τι συμβαίνει;

Να ξέρετε ότι χαμένη θα είναι η κυβέρνηση, η οποία δείχνει να μην κερδίζει τελικά, παρά τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ένα στοίχημα τριετίας.
Μόνη κερδισμένη βέβαια θα είναι η πιστώτρια Τράπεζα, η οποία έπειτα από μια πενταετή προσπάθεια για αφανισμό της παραγωγής ζάχαρης και της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, βλέπει τις προσπάθειες της να δικαιώνονται.

Related posts

Read previous post:
Republika GornaMakedonija πρότεινε ο Κοτζιάς;

Republika GornaMakedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) είναι η ονομασία της γειτονικής χώρας που προκρίνεται τελικά ως λύση Εγκυρες πηγές διαβεβαιώνουν...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr