Σημαντικοί ακαδημαϊκοί για τα προβλήματα του ΤΑΠ!!

Σημαντικοί ακαδημαϊκοί για τα προβλήματα του ΤΑΠ!!

Με την συμμετοχή 60 περίπου φορέων που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα και για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σερρών διοργανώνει το οικολογικό φεστιβάλ ,με την επωνυμία ECO FESTIVAL.

Βέβαια δεν ξέρω αν παραμένει χορηγός του Φεστιβάλ ο ΤΑΠ!

Ναι, ο νέος αγωγός που πρόκειται να περάσει από το Νομό μας και με τον οποίο εκκρεμεί η δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

Γιατί αν παραμένει είναι μεγάλη μαγκιά!

Εμ κατά της περιβαλλοντικής μελέτης της εταιρείας, εμ θα μας πληρώσει κιόλλας;

Πολλά δεν θέλουμε;

Πάντως ο ΤΑΠ μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν βγήκε να αντιπαρατεθεί με επιστήμονες με άποψη και θέση

Όπως ο κ. Αριστοτέλης Νανιόπουλος που θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία!

Όπως ο Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜSc, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιώργος Καζάνας, που εξήγησε πως η συνολική ζώνη εργασίας του αγωγού, με την υφιστάμενη χάραξη, θα απαιτήσει 20.000 στρέμματα αγροτικής γης για ..πάντα!

Εκ των οποίων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, 2.840 στρέμματα δεν θα μπορούν να καλλιεργηθούν με πολυετείς καλλιέργειες και 1.352 στρέμματα δεν θα μπορούν να καλλιεργηθούν …καθόλου!

Μάλιστα εκπρόσωπος του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, δήλωσε δημοσίως, ότι το μοντέλο διασποράς ρύπων της μελέτης του Δημόκριτου, καθώς και οι λοιπές εκτιμήσεις της μελέτης τους, αφορούν το 90% των τύπων καιρού της περιοχής του σταθμού, χωρίς να λάβουν υπόψη καθόλου το έντονο φαινόμενο σε χρόνο και έκταση της θερμοκρασιακής αναστροφής του λεκανοπεδίου των Σερρών

Άρα οι αέριοι ρύποι , όπως τα οξείδια του αζώτου (ΝΟΧ)  και το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) μετά την έξοδό τους, όμως από τις καμινάδες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ηλιακής ακτινοβολίας, ξεκινούν μια σειρά από διαδοχικές, αλυσιδωτές χημικές αντιδράσεις και οι επιπτώσεις των αερίων αυτών ρύπων στην υγεία του ανθρώπου είναι σοβαρές και επιβλαβείς, ακόμη και σε συγκεντρώσεις πολύ κάτω των επιτρεπόμενων ορίων!

Related posts

Read previous post:
Τσίπρας: Δεν πρόκειται να ανεχτούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν ήξερα ότι όταν φεύγει από την αίθουσα ο κ. Μητσοτάκης αφήνει στο πόδι του τον κ. Θεοδωράκη» ανέφερε ο...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr