Δράμα: Με εισαγγελική παρέμβαση η μεταφορά 14χρονης με κορωνοϊό σε νοσοκομείο

Εισαγγελική παρέμβαση χρειάστηκε προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μία 14χρονη από τη Δράμα, η οποία νοσεί με κορωνοϊό.

Η ανήλικη νοσηλεύεται από το Σάββατο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με βαριά πνευμονία λόγω κορωνοϊού. Η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή, αλλά εμφανίζει βελτίωση και έχουν αρχίσει να μειώνονται οι ανάγκες της για παροχή οξυγόνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν γιατρός κλήθηκε στο σπίτι της οικογένειας, προκειμένου να εξετάσει την 14χρονη.

Μετά την εξέταση, είπε στη μητέρα ότι η κόρη της θα πρέπει να πάει άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά εκείνη αρνήθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.

Η γιατρός επικοινώνησε ξανά με τη μητέρα και όταν πήρε την ίδια απάντηση, ενημέρωσε τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, προκειμένου να μεριμνήσει για τη μεταφορά της 14χρονης στο νοσοκομείο.

Τελικά, ειδοποιήθηκαν οι αρχές και με εισαγγελική παρέμβαση η ανήλικη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Καβάλας, στη συνέχεια στο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, στο Ιπποκράτειο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 14χρονη είναι ανεμβολίαστη, όπως και οι γονείς της, οι οποίοι επίσης έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.