150.000 οι δηλωμένοι πρόσφυγες!!

Τι κι αν μίλησε χθες με τους δημάρχους ο Πρωθυπουργός;

Αμέσως μετά την συνάντηση η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εξουσιοδοτώντας μάλιστα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει περιοχές στο πλαίσιο της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Τι θα γίνει στην συνέχεια;

Θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης σύμφωνα με την οποία θα επιταχθούν για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης των αιτούντων άσυλο οι εξής τοποθεσίες:

Δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης σε Λέσβο Λέρο Κω Χίο

Αρχικά στο Καράβας στο Δήμος Δυτικής Λέσβου, στο σημείο Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17») στο Δήμο Χίου και στην τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής) στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο

Με αυτό τον τρόπο επέλεξε η κυβέρνηση να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές, που σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων.

Στις δομές αυτές λοιπόν, θα διαμένουν πρώτον, οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου, και δεύτερον, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και, τρίτον, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής. ]

Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια!

Και όπως είναι φυσικό, κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, θα επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και θα επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη!

Πάντως σήμερα σύμφωνα με την κυβέρνηση οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα και είτε έχουν πάρει άσυλο, είτε είναι σε εκκρεμότητα η αίτησή τους, ανέρχονται σε 150 χιλιάδες.

Και όλα αυτά χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί ο αριθμός όσων είναι παράνομοι και δεν έχουν καταγραφεί πουθενά….

Αλλά να με θυμηθείτε.

Έτσι όπως πάμε στο τέλος τα νησιά θα αποσυμφορηθούν από τους μόνιμους κατοίκους τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here