17χρονος που ανυπομονεί να εμβολιαστεί: «Κουράστηκα να βλέπω νέους να πηγαίνουν στις ΜΕΘ»

“Θα το ήθελα πάρα πολύ να είμαι από τους πρώτους που θα κάνω το εμβόλιο, το περιμένω αρκετούς μήνες”, τόνισε σε συνέντευξή του ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, Γιώργος Μετλάρης, που ανυπομονεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμα για τους εφήβους που αναμένεται την Πέμπτη και θα τα ραντεβού θα γίνονται με απαραίτητη τη γονική συναίνεση, ο ίδιος συγκλονίζει για την κατάσταση που βλέπει αναφορικά με τη διασπορά του ιού στις νεαρές ηλικίες.

ο 17χρονος σημειώνει:«Έχω κουραστεί να βλέπω νέους ανθρώπους να διασωληνώνονται»
“Έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους νέους να διασωληνώνονται, να πηγαίνουν στις ΜΕΘ, να νοσούν. Κουράστηκα από το κλείσιμο κατά τους μήνες της καραντίνας.

Θέλω να αλλάξει η κατάσταση και να προχωρήσει ο κόσμος ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο που μας ταλανίζει εδώ και τόσους μήνες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο 17χρονος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιστημονική κοινότητα αναφερόμενος στην έγκριση για τους εμβολιασμούς των εφήβων σημειώνοντας πως “ως νέοι πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να δώσουμε το παράδειγμα.

Η γενιά μας να είναι αυτή που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα πιο δημιουργική εποχή, γιατί είμαστε το μέλλον της πατρίδας. Η Υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα”.

Όπως έκανε γνωστό, αρκετοί συνομήλικοί του παραμένουν επιφυλακτικοί με το εμβόλιο, ωστόσο ενημερώνονται συνεχώς για την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

“Παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας, ενημερώνονται και θέλουν να αλλάξει κάτι. Εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα. Θα υπάρξει αργά ή γρήγορα ένα δυναμικό εμβολιαστικό κύμα, ώστε κι εμείς οι νέοι να προσφέρουμε ένα λιθαράκι για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που απαιτείται”.

“Μπορεί κάποιοι νέοι να πιστεύουν ότι δεν θα νοσήσουν ή θα το περάσουν πιο ανώδυνα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένουν σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού, βοηθώντας να εξαπλώνεται και να μεταλλάσσεται”, επισήμανε.

“Ναι” στο freedom pass
Εν συνεχεία, ο Γιώργος Μετλάρης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνονται στη νέα γενιά για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

“Το freedom pass, είναι ένα κίνητρο για τους νέους. Δεν το θεωρώ δωροδοκία και εξαγορά. Αξιοποιείται σε τομείς που επλήγησαν πιο πολύ στην καραντίνα, δηλαδή στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Είναι ένα κίνητρο να τονωθεί η Οικονομία”, σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη δύσκολη εμπειρία του lockdown με την τηλεκπαίδευση, την οποία χαρακτήρισε “καλό εργαλείο” και την έλλειψη επικοινωνίας με φίλους, συγγενείς και κυρίως με τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

“Οι παππούδες μου έσπευσαν από τους πρώτους να κάνουν το εμβόλιο γιατί ήθελαν να δουν τα εγγόνια τους μετά από καιρό. Η γιαγιά μου έβαλε τα καλά της για να πάει στο εμβολιαστικό κέντρο”, ανέφερε.

Τέλος, ο μαθητής Λυκείου αποκάλυψε πως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ο ίδιος έχει πάει σε πάρτι με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δηλώνοντας ότι “έχουμε ανάγκη να βγούμε να διασκεδάσουμε.

Το σημαντικότερο όμως είναι να τηρούμε τα μέτρα και να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα”.