ΒΙΤΣΑΣ:«ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 25.000»

Βίτσας – Θα στεγάσουμε μόνιμα τους «πρόσφυγες» σε σπίτια

Ακούσατε εσείς ποτέ Συριζαίο να λέει θα στεγάσουμε τους άστεγους η τους φτωχούς Έλληνες; Μόνο για τους «πρόσφυγες» έχετε σπίτια Βίτσα; Για τους Έλληνες που πληρώνουν φόρους πότε θα νοιαστείτε;

«Βασική μας στρατηγική είναι οι πρόσφυγες να μένουν σε σταθερά καταλύματα και σε σπίτια όπως μένουν άλλοι 25.000» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Ακόμη ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στα 28 κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, τονίζοντας «ο στόχος μας είναι ιδιαίτερα στα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας να υπάρχει η ίδια εθνικότητα, ώστε να μην υπάρχουν προστριβές».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, οι μεγαλύτερες δυσκολίες σε αυτά τα κέντρα, παρατηρούνται στη Μαλακάσα και το Βαγιοχώρι, ενώ μιλώντας για τα Διαβατά έκανε λόγο για «πάρα πολύ καλό κέντρο», αποδίδοντας τα όποια προβλήματα παρατηρούνται κατά καιρούς στην εγγύτητα με τη Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ως «transition- camp». «Ο σχεδιασμός μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο στη Μαλακάσα, να εκκενωθεί το Βαγιοχώρι το επόμενο χρονικό διάστημα για να ξαναφτιαχτεί και να φτιαχτεί το Κυψελοχώρι» είπε ο κ. Βίτσας.

Όσον αφορά την κατάσταση στα νησιά κι ειδικότερα τη Μόρια, ο υπουργός υπογράμμισε: «Στη Μόρια έχουμε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου. Τον Σεπτέμβριο πήραμε από τη Λέσβο 2.240 ανθρώπους. Ακολούθησαν περίπου 1.100» είπε εξηγώντας παράλληλα ότι υπήρξαν και νέες ροές.

Εξάλλου, επισήμανε ότι αν και έχουν μειωθεί οι ροές στη Λέσβο έχουν αυξηθεί στη Σάμο, προσθέτοντας ότι στόχος είναι μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου με τη Μόρια να ξεκινήσει αυτό για τη Σάμο και τη Χίο και να ακολουθήσουν Κως και Λέρος.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here