4.855 άνθρωποι περίμεναν ώρες κάτω από τη βροχή για να σώσουν τον 5χρονο Όσκαρ που πολεμάει τον καρκίνο!

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά κάτω από τη βροχή για να δωρίσουν βλαστοκύτταρα και να σώσουν ένα αγοράκι πέντε ετών από τον καρκίνο

Η ιστορία του Όσκαρ Σάξελμπι-Λι από το Γούρστερ της Βρετανίας ενέπνευσε 4.855 ανθρώπους να δώσουν δείγμα βλαστοκυττάρων το Σαββατοκύριακο με την ελπίδα να είναι συμβατοί με το αίμα του πεντάχρονου Όσκαρ.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο Όσκαρ έχει προθεσμία τριών μηνών για να βρει έναν συμβατό δότη από τον οποίο να λάβει τα βλαστοκύτταρα που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τη λευχαιμία.

Διαγνώστηκε με την ασθένεια τον Δεκέμβριο και έχει ήδη υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, αλλά χρειάζεται ένα είδος περισσότερο επιθετικής θεραπείας για να κερδίσει τη μάχη.

Οι γονείς του Όσκαρ άρχισαν να ανησυχούν όταν παρατήρησαν κάποιες ανεξήγητες μελανιές στο σώμα του γιου τους. Τον Δεκέμβριο οι γιατροί τούς είπαν ότι το παιδί τους έπασχε από λευχαιμία.

Η οικογένεια δίνει μια μάχη με τον χρόνο για να βρει κάποιον συμβατό δότη βλαστοκυττάρων. «Οι πιθανότητές του να επιζήσει θα μειωθούν δραματικά εάν δεν βρεθεί κάποιος δότης», δήλωσε η μητέρα του Όσκαρ στην MailOnline.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική και σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση DKMS που έχει αναλάβει να ελέγξει τα δείγματα των εθελοντών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here