«Ήταν εξαρχής πολύ μεγάλες»: Τι λέει ο άνθρωπος που έφτιαξε τις… μάσκες-αλεξίπτωτα για τους μαθητές

Εξαρχής προβληματικό χαρακτήρισε το μέγεθος των μασκών που δόθηκαν στους μαθητές και έχουν γίνει… viral, o Γ. Σταθόπουλος, προμηθευτής που κατασκεύασε 500.000 μάσκες.

«Οι οδηγίες που δόθηκαν εξ αρχής ανέφεραν ότι για τα παιδιά έως 10 ετών οι μάσκες θα έπρεπε να έχουν διαστάσεις 10×18 και για άνω των 10 ετών, καθώς και για καθηγητές και δασκάλους, 12×22. Αυτές οι διαστάσεις είναι με τις πτυχές στη μάσκα ενώ το τελικό προϊόν είναι μεγαλύτερο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open.

«Είχε σχολιαστεί και από εμάς το μέγεθος.

Το είχαμε πει ότι είναι μεγάλες. Είχαν δοθεί μάλιστα δείγματα από όλους τους προμηθευτές.

Εμάς δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε, αλλά να παράγουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις» εξήγησε ο κ. Σταθόπουλος ερωτηθείς αν οι ίδιοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τις μάσκες-σεντόνια!

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε από την ΚΕΔΕ και «οι διαστάσεις καθορίστηκαν από τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού».

Προκήρυξη για τη μάσκα στα σχολεία

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και τις καινούριες μάσκες, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε  ότι «η οδηγία που έχουμε λάβει είναι ότι από εδώ και πέρα θα έχουν άλλες διαστάσεις οι μάσκες, οι οποίες θα μας γνωστοποιηθούν σήμερα.

Οι υπόλοιπες μάσκες, που δεν έχουν παραδοθεί, θα διορθωθούν με τις καινούριες διαστάσεις. Αυτά δεν θα πληρωθούν από το ελληνικό κράτος, εμείς θα κληθούμε να τις διορθώσουμε».

Διαβάστε επίσης για την φωτιά στη Μόρια: