Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας αναφέρει με ανακοίνωση της για τα 105 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων

105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

«Φέτος, στις 24 Απριλίου, συμπληρώνονται 105 χρόνια από το 1915, όταν το διεξοδικά σχεδιασμένο έγκλημα της Γενοκτονίας του λαού μας, μπήκε σε πλήρη εφαρμογή από την Τουρκία.

Η φρίκη των μαζικών σφαγών, οι αποτρόπαιες συνθήκες θανάτου ενός ολόκληρου λαού, καταγράφηκαν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας ως η πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα. 

Οι Αρμένιοι επιζήσαμε. Και σήμερα, 105 χρόνια μετά, οι νεότερες γενιές του λαού μας, συνεχίζουν τον αγώνα, ζητώντας δικαίωση.

Καλούμε την Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες που κληρονόμησε από την ιστορία της

Καλούμε την Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες που κληρονόμησε από την ιστορία της, να αναγνωρίσει και να καταδικάσει το έγκλημα της Γενοκτονίας του 1915, αφήνοντας πίσω της την άρνηση και τις αιτιάσεις που επικαλείται τόσα χρόνια, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των 1,5 εκατομμυρίων θυμάτων και τις γενιές των απογόνων τους.

Τα αρμενικά εδάφη που παράνομα κατέχει ως σήμερα η Τουρκία πρέπει να επιστραφούν στον νόμιμο δικαιούχο τους, τον Αρμενικό Λαό.

Εβδομάδες τώρα η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού.

Οι πληθυσμοί έχουν απομονωθεί και ο κόσμος κινείται σε ρυθμούς διαφορετικούς.

Οι κοινωνίες βιώνουν νέες προκλήσεις, αναγκασμένες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν θα προσαρμοστούμε όλοι μας, φέτος τον Απρίλιο.

Διαδικτυακη εκδήλωση την Παρασκευή 24 Απριλίου

Θα τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων  της Γενοκτονίας του λαού μας με μια διαδικτυακή εκδήλωση, που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, ώρα 19:30, από την ιστοσελίδα της Αρμενικής Εφημερίδας AZAT OR (www.azator.gr) , το κανάλι στο YouTube/AzatOr/ και τη σελίδα της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας στο Facebook.

Είμαστε εδώ. Θυμόμαστε και απαιτούμε»

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here