Ο πρώτος καύσωνας για φέτος: «Πλοκάμια ζέστης καταφθάνουν στη χώρα μας» – O Αρναούτογλου προειδοποιεί

Ο πρώτος καύσωνας φτάνει στην Ελλάδα, με τη θερμοκρασία ν’ αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις που έκανεο Σάκης Αρναούτογλου.

«Πλοκάμια» ζέστης φτάνουν στην Ελλάδδα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου και πρόσθεσε πως η έντονη ζέστη που επικρατεί στην Ιβηρική και στη νότια Γαλλία θυμίζει καύσωνα και θα έρθει στην χώρα μας.

Με καλό καιρό ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο στην Ελλάδα, με κάποια αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από το πρωί, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε κατακερματισμένη συννεφιά, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετό ήλιο.

Από το μεσημέρι και μετά, ίσως σημειωθούν κάποιες μπόρες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχει αρκετό ήλιο, ενώ το βράδυ θα έχει ξαστεριά σχεδόν παντού και ενδείξεις για μπόρες στην Κάρπαθο και την ανατολική Κρήτη.

Την Κυριακή στην Κρήτη και στην Κάρπαθο θα έχουμε συννεφιές και προς το μεσημέρι θα βγουν κάποια σύννεφα και στη βόρεια Ελλάδα και ίσως βρέξει σε Δράμα, Σέρρες και την ορεινή Θεσσαλία.

Τη Δευτέρα θα έχουμε καλό καιρό, αλλά και ένα ρεύμα αστάθειας που θα κινηθεί προς τη χώρα μας. Συγκεκριμένα στη δυτική Μακεδονία, υπάρχει περίπτωση για ένα πέρασμα με βροχές.

Την Τρίτη ίσως έχουμε τοπικά φαινόμενα στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, την Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και την Θεσσαλία.

Καύσωνας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα

Η θερμοκρασία πάντως θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά. Την Κυριακή στα ηπειρωτικά θα έχουμε 30 και 31 βαθμούς, τη Δευτέρα στους 31-31 και την Τρίτη θα ανέβει λίγο περισσότερο με τοπικές θερμοκρασίες ακόμη και 33 βαθμούς, ενώ την Τετάρτη θα δούμε και 34 βαθμούς.