Δεμουρτζίδης: Έτοιμο το Πάρκο Παύλου Μελά στα τέλη του 2022

Τη βεβαιότητα του πως, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά θα παραδοθεί στους πολίτες στα τέλη του 2022 εξέφρασε στον FLASH 99,4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι» ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Αν όλα πάνε καλά, το πάρκο με 7.500 δέντρα, με περίφραξη, με φωτισμό, παγκάκια, με μικρά αναψυκτήρια, όλες οι απαραίτητες υποδομές, θα παραδοθεί στα τέλη του 2022» τόνισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με αντικείμενο την πορεία των εργασιών στο πρώην στρατόπεδο

«Ήθελε ο πρωθυπουργός να τον ενημερώσω ποια είναι η εξέλιξη όσον αφορά στην μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό πάρκο. 

Η πρώτη φάση είναι στο στάδιο της υλοποίησης, καθώς το έργο δημοπρατήθηκε στις 8 Μαΐου. Όσο αφορά στο κτίριο Α2 (παράλληλο της οδού Λαγκαδά) είμαστε έτοιμοι να το δημοπρατήσουμε, έχουμε εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσό που προβλέπεται για την αποκατάσταση του από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Παραμένει, όμως, σε εκκρεμότητα το πρόβλημα με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που θα έπρεπε να έχει εγκριθεί εδώ και οκτώ μήνες. Ζήτησα τη συμβολή του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό αφού χωρίς το Ειδικό Χωρικό, δεν μπορεί να προχωρήσει η δημοπράτηση και η αποκατάσταση» ξεκαθάρισε ο κ. Δεμουρτζίδης.

«Πάρκο χωρίς κτίρια»

Παράλληλα ο δήμαρχος Παύλου Μελά τόνισε πως πρέπει οπωσδήποτε να «τρέξουν» οι μελέτες ανακατασκευής και των υπολοίπων κτιρίων στο πρώην στρατόπεδο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος, όπως σημείωσε «να έχουμε πάρκο σε δύο χρόνια χωρίς τα κτίρια».

Ο κ. Δεμουρτζίδης υπενθύμισε ακόμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δέσμευση του από το βήμα της ΔΕΘ πως θα τρέξει άμεσα η δημιουργία των Μουσείων Προσφυγικού Ελληνισμού και ευρημάτων (εκτός σταθμού Βενιζέλου) του Μετρό, με τον Πρωθυπουργό να τον διαβεβαιώνει πως θα εκταμιευθεί ένα ποσό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές μελέτες.

Από το σάιτ politic.gr

Διαβάστε επίσης για τον Στυλιανίδη: