2ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας OLIVE CHALLENGE

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων μέχρι 16/2/2020

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τον 2ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, αποκλειστικά για τον ελαιοκομικό τομέα, OLIVE CHALLENGE, παρατείνεται έως τις 16/2/2020.

Το OLIVE CHALLENGE αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο/ενδιαφερόμενη, ηλικίας άνω των 18, που θέλει να συμβάλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου ελαιοκομικού τομέα, δίνοντας λύση στα μικρά ή και μεγάλα προβλήματα του τομέα. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, οι οποίοι θα διακριθούν, θα εξασφαλίσουν υποστήριξη για 6 μήνες, από τους πλέον εξειδικευμένους επιστήμονες και επιτυχημένους επιχειρηματίες, στην ολοκλήρωση και προώθηση της ιδέας τους, καθώς επίσης και ιδιαίτερη προβολή. 

Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη και η αναβάθμιση του ελαιοκομικού τομέα, μέσω της εισαγωγής της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Η Πρωτοβουλία OLIVE CHALLENGE σχεδιάσθηκε με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων

Η Πρωτοβουλία OLIVE CHALLENGE σχεδιάσθηκε με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων, στη σύνδεση της παραγωγής ελαιολάδου και ελιάς με τις τεχνολογικές εξελίξεις, στην αύξηση θέσεων εργασίας, στη διάδοση και ενίσχυση πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον τομέα, στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς και στην ανάπτυξη συνεργειών και ενδοτομεακής συνεργασίας. 

Ενδεικτικά οι ιδέες – προτάσεις μπορούν να καλύπτουν θεματικές σχετικές με τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Ελαιοκαλλιέργεια – Περιβάλλον
  • Ελαιοποίηση – Μεταποίηση
  • Υποδομή – Εξοπλισμός – Υλικά Συσκευασίας
  • Τυποποίηση – Διακίνηση
  • Marketing – Branding – Προβολή –Προώθηση
  • Εμπορία – Εξαγωγές
  • Εκπαίδευση στον ελαιοκομικό τομέα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο Διαγωνισμό OLIVE CHALLENGE κατατέθηκαν 40 ιδέες εκ των οποίων οι 10 διακρίθηκαν και ολοκλήρωσαν τη φάση της Επώασης, διάρκειας 6 μηνών.

Το νέο χρονοδιάγραμμα του Διαγωνισμού προβλέπει την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής έως τις 16/2/2020

Το νέο χρονοδιάγραμμα του Διαγωνισμού προβλέπει την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής έως τις 16/2/2020, την αξιολόγηση των προτάσεων 17-20/2/2020, το pitching – προετοιμασία των συμμετεχόντων οι οποίοι θα διακριθούν στην παρουσίαση της ιδέας τους 21/2/2020-5/3/2020, το DEMO DAY στις 8/3/2020 και την επώαση 1/4/2020-31/10/2020.

Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών, νομικά πρόσωπα, καθώς και ομάδες.

Στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.olivechallenge.org οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τον κανονισμό του Διαγωνισμού, τα στοιχεία που απαιτούνται για την αίτηση υποβολής πρότασης, τα μέλη της Advisory Committee και άλλες σχετικές λεπτομέρειες του Διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ, στο τηλέφωνο 2103238315. 

Χορηγοί: Άλτις, Terra Creta, foodExpo Greece, FORUM

Χορηγοί Επικοινωνίας: Agrenda, Agronews, Ελαίας ΚΑΡΠΟΣ, Ύπαιθρος Χώρα

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα των:

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

Aephoria, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Τμήμα Φαρμακευτικής, Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ,

Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών,

Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Διαβάστε επίσης εδώ:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here